Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Werrona

nauka polskiego - materialy?

Polecane posty

Gość Werrona

hej, witam wszystkich :D Chcialabym nauczyc mojego chlopaka polskiego...jego poziom obecnie jest baardzo podstawowy i niestety nie moge znalezc zadnych materialow do nauki dla takich osob...jesli juz cos widzialam to raczej dla sredniozaawansowanych :( Mozecie mi polecic jakies ksiegarnie (moze internetowe?), wydawnictwa, tytuly? Myslalam nawet od ksiazeczkach dla dzieci hehe.. albo czyms w rodzaju polskiej wersji ulicy sezamkowej :PP...czekam na pomysly!

Gość to zacznij od
elementarza Falskiego

Gość Sylw84
Nie wiem, jaki jest język ojczysty Twojego ukochanego :) Mój jest Niemcem i sam sobie kupił podręcznik PONS dla Niemców, którzy uczą się polskiego. Podręcznik jest rewelacyjny, wszystkie wyjaśnienia są po niemiecku, w ramkach najważniejsze zasady, są też wyjaśnienia polskich zwyczajów, typu całowanie w rękę itp, żeby obcokrajowcy nie dostali szoku jak przyjadą do Polski :D Załączone są 2 płyty CD z ćwiczeniami ze słuchu do książki. Teraz mój luby dodatkowo zapisał się na kurs do szkoły językowej itam ma podręcznik WITAJ czy jakoś tak. Ważne, żebyś kupiła ukochanemu książkę z wyjaśnieniami w jego języku. Takie książki uwzględniają ważne różnice pomiędzy poszczególnymi językami. Każda narodowość popełnia tez inne typowe błędy, a jeśli podręcznik jest skrojony pod takiego Niemca czy Anglika, to łatwiej mu się nauczyć.

Gość Sylw84
Cena tych książek w Niemczech to około 30 euro

Gość Werrona
Jego jezyk ojczysty to angielski....niby sa materialy dla angielskojezycznych ale zdecydowanie nie dla poczatkujacych - dzieki za sugestie :D