Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gifoowa

Takie głupie, ale nie wiem co sie porobiło

Polecane posty

Gość gifoowa

Miałam gdzieś temat o gifach, ale go zgubiłam :P Umiem juz je jakoś robić, ale nie takie jakbym chciała.. :( Ale teraz mam tak, że jak w paincie sobie dodaje jakieś gwiazdeczki (taki przykład) i sa one kolorowe to po zrobieniu z tego gifu nie sa juz takie (są szare). A wczesniej było wszystko ok. I teraz robie cały czas tak samo. Bo oczywiście jak obrazek zapisze jako gif to kolory wgl sie psują, ale jak zapisuje normalnie jako jpg powinno być ok, a nie jest. Może jednak coś może być nie tak?

Gość s.m.u.t.n.y.
Format .jpg to kompresja stratna

Gość gifoowa
tyle, że ja cały czas taki miałam i było ok, a teraz tak nagle mi sie psuja kolory i nie wiem przez co :/

Gość gifoowa
to jakiś pomysł? Bo ja ciągle próbuje.. zapisywałam już na wszystkie typy i cały czas jest źle :/

Gość ja wiem przez co
przez chujow sto

Gość gifoowa
No i teraz też zrobiłam niebieskim kolorem i jest szary :o Nie mam już pojęcia przez co to..

Gość ale ja napisalem przez co
no przez chujow sto :/

Gość gifoowa
a ty robisz za całą setke

dla Ciebie wszystko :*

Gość gifoowa
no sprawdziłam nawet zdjęcia, które już robiłam. I też wyszły szare.. a tutaj musiało byc wszytsko identycznie jak wtedy.. nie rozumiem :o

poczekaj az wyrosnie mi 101. moze wtedy cos sie zmieni

Gość gifoowa
tak napewno. To lepiej się pospiesz :o

Twórz gwiazdeczki od razu w trybie indexowaym. Domyślnie chyba każdy progs graficzny używa rgb. A gify to tryb indeksowany(nie pamiętam teraz ile kolorów).

Gość gifoowa
mam zainstalowanego gimpa.. Myrevin tzn? :) Jak to ma mi ułatwić sprawę to napisz cos o tym więcej :P A to rgb też mam i też mi szarość robi. Ale było dobrze zrobiłam 3 piekne gify (kolorowe itd) A potem nagle cos sie porobiło i już nie ma kolorów, ale tylko w tym programie co robie.. a jak zapisuje jako fotka to kolory są.

Nowy obraz. Potem w meni obraz>tryb> I tu wybierz indeksowany. Bo takie są gify. Jeśli robisz coś z jpgów.. najpierw zmień im tryb na indeksowany.

Gość gifoowa
A w tym całym gimpie mi nie wychodzi tak jakbym chciała.. Bo ja chce gify takie migające (brokatowe) a tam ciężko to zrobić

Gość gifoowa
Myrevin w paincie mam tak zrobić?

Gość Gbr
"A w tym całym gimpie mi nie wychodzi tak jakbym chciała.. Bo ja chce gify takie migające (brokatowe) a tam ciężko to zrobić" a w paincie wychodza ci migajace?

Gość 7777 666 997 69 01 33
G.I.F maker polecam (ale w crack'u jest trojan zgubny) dysk znika i proceror z dual cora robi sie quasi-core ;( do biosa trojanek wchodzi i brudzi sromotnie ;(

Gość gasg
gif musi byc w rgb bo to nie idzie do druku przeciez ew moze byc lab gify to w photoshopie ja robie

Gość gifoowa
w paincie poprostu rysuje fuuuul małych gwazdeczek, potem daje to do "gifat" i sie robi animacja. I wtedy migają (musza być chociaż 2 zdjęcia)

Gość gifoowa
i nie było w tym problemu za duzego tylko tyle, że teraz te kolory mi znikają.. a po za tym widac, że gwazdki rysowane, a nie takie fajne. I jeszcze nie chce mi się ich rysować, a nie wiem jak inaczej mam to niby robić. A jeszcze coś mnie zaciekawiło w gimpie. Jak wczesniej próbowałam tam coś robić to miałam takie fajne bąbelki.. teraz na miejscu tych bombelek mam takie żółte koła. Dlaczego już tamtego nie ma? :P

ah pije wlasnie winko Santenay 1er Cru z 1999 bardzo udane i niniejszym wznosze toast za Twoje gify :)