Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MATYLDKA

DO KIEDY TO WSZYSTKO ...... !!!!!

Polecane posty

Gość MATYLDKA

Dziewczyny do kiedy trzeba dla malucha sterylnie wszystko traktowac czyli ; - wyparzanie butelek po kazdym posilku - pranie ciuszków w platkach mydlanych i recznie a nie w pralce - trzymac do odbijania po kazdym posilku Moj maluszek skonczyl wlasnie 3 miesiac .

Gość sterylnie nie można
Wyparzac butelki tak, ale niekoniecznie gotowac, wystarczy zlac wrzatkiem, wygotowac raz na jakis czas. Prac chyba lepiej w pralce, na wyższej temperaturze i np. w płynie do prania lovela, (w płatkach mydlanych???) Do odbijania trzymac należy dopóki dziecko samo nie siedzi.

Gość dziurdzionowie....
Ja od poczatku pralam w pralce w jeplie i nic sie nie dzialo. po kazdym posilku trzymalam tylko w dziec, w nocy nie. Wydaje mi sie, ze 3-miesieczniaka juz nie trzymalam..... ale nie pamietam... butelki po kaszy wyparzam do dzis. Maly ma 2 lata.

z butelkami to nie wiem, bo u nas cycuś, ale skoro pakuje wszystkie grzechotki do buzi, to po co wyparzac butelki? z praniem - ja od poczatku prałam w pralce w jelpie, od 4 miesiaca w persilu sensetive. z odbijaniem - to juz prawie nie trzymam, chyba ze duzo zje.

Gość teoretycznie
wyparzac butelki powinno sie przez pierwszy rok zycia dziecka. Ale prektycznie to wystarczy np raz dziennie. Ciuszki pierwsze slysze zeby tylko recznie prac. Ja od urodzenia dziecka piore zawsze w pralce w niskich temperaturach. A do odbijania w dzien jesli dziecko siedzi juz nie zawsze trzymam. Za to w nocy kiedy mam zaraz je polozyc to zawsze trzymam bo inaczej jesli nie odbije to wymiotuje po polozeniu. Moj Maly ma 7,5 miesiaca. Ale 3 miesieczne dziecko jak najbardziej trzeba pilnowac zeby odbilo.

Butelki przestalam wyparzac jak skonczyl 6 miesiecy, nie odbijam go tez juz od jakiegos czasu (je na siedzaco), a ubranka od zawsze pralam w pralce i nadal piore w proszku dla dzieci.