Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam pomocy dla najbliższych

Polećcie jakąś książkę psychologiczną dla człowieka wraka

Polecane posty

chodzi dokładnie o kobietę. Jesli znacie jakieś dobre książki, które potrafią przemówić do człowieka i pomóc to bardzo was proszę o tytuły.

Gość ale co jej jest
z jakiego powodu ta ksiazka potrzebna ?

Gość psycholożkaaaaaaa
Ty lepiej idź po poradę do psychologa/ psychiatry książki Ci nic nie dadzą

ogólnie potrzebna, żeby nauczyłą się dalej żyć, żeby jakoś dodała jej siły :-( bo ja z mamą już nie mamy wpływu na nią (siostra mojej mamy). Mąż strasznie pije, robi awantury, do tego teściowa parę razy w tygodniu wzywa na nią policję i okłamuje ich, ze ona ją maltertuje itp. Ma przez to ogromne problemy na policji choc jest absolutnie niewinna :-O Do tego teściowa wyzywa ją od kurewek, dzieci wygania z domu, w zimie ze złości odłączyła gaz i prąd i całą zimę marzli, bo nie mieli ogrzewania, palili na kuchence gazowej turystycznej. poza tym ciągle ją ciągaja po sądach, bo teściowa chce ją wywalić z domu. ciocia z męzem wzięli kredyt i spłacili teściowej dom, a ona ma zagwarantowany cały dół do śmierci. Teściowa roztrwoniła kasę niewiadomo na co, pozanosiła prezenty policjantom i innym wpływowym w mieście, no a teraz ciocia ma ogromne problemy :-( Waży już 47 kg :-( nie może jeść, jest jednym wielkim kłębkiem nerwów :-( Błagam pomóżcie nam... do psychiatry chcemy ją wysłać, ale ona nie ma kiedy, nie ma pieniędzy...

łatwo powiedziec idz do psychologa a jak mowisz najbliższym ze masz problem to oni mówia ze sobie cos wymyslasz... ehh zycie jest beznadziejne

Jak człowiek ma tak straszne problemy to nikt nie jest w stanie go zmusić do wizyt u psychiatry :-( my już nie wiemy co robić :-(

Gość ale co jej jest
i Ty myslisz, ze ta ksiazka jej pomoze ? w takim stanie ma ja czytac ? tez mysle, ze potrzebny jest psycholog. okropna historia. naprawde nie mozecie jej, jako rodzina pomoc ?

Gość ale co jej jest
na poczatek wezcie ja do siebie. odpocznie troche, a potem znajdzie sie czas na psychologa lub psychiatre

książke możecie polecić może wskaże droge..

a ja bym poleciła Anioły i Demony Dana Browna :) ksiązka bardzo ciekawa, strasznie wciąga ;) druga ksiazka którą czytałam to Kafejka u lunatyków.. autora nie pamietam, ale jeśli lubisz opowieści o wampirach i wilkołakach to polecam ;) Pozdrawiam;)

Gość 7777 666 997 69 01 33
w google masz wiedze "sekretna" musisz tylko przecedzic ja przez sito i wybrac co najlepsze i najwartosciowsze. trust no one - to jest zasada jak "puciewodziciej" w panskiej chlewni ;]

prosze o tytuł książki, wiem, ze teraz to dla nas jedyne wyjście :-( My jej ciągle pomagamy, ile możemy, no ale sami już nie wiemy co robić. Byłam u psychiatry, żeby mi powiedział co my jako rodzina mamy robić, to powiedział, że ona sama musi przytjść i za to skasował 120 zł :-O nie stać nas na takie naciąganie! Nie możemy ich wziąć do siebie, bo mieszkają w innym mieście. Ciocia ma zakład, malutką fimrę koło domu, która tez jest na jej głowie i problemy firmy, wszystko stoi, bo niby kryzys i nikt nie kupuje ich rzeczy, a 2 pracownikom musi płacić. Nie mogą si edo nas przenieść też dlatego, ze tam dzieci chodzą do szkół, a u nas w mieszkaniu nie byłoby miejsca na 3 dodatkowe osoby :-( A poza tym ciocia wzieła na siebie kredyt, żeby spłącić teściową i to jest jej dom, ale teściowa ciągle zatrudnia jakichś prawnków którzy odwracaja kota ogonem i wyszło na to, ze wzięła ogromy kredyt, spłaciła teściową, a teraz nie ma gdzie mieszkać i w dodatku musi sądownie spłacać długi teściowej (na dzień dzisiejszy 60tyś.) :-O

Gość 7777 666 997 69 01 33
Krasicki i Mickiewicz (tam zawarta cala pierwotna psychologia)

Gość xxx55
Może na początek zamiast książki posiedzi na kafeterii na temacie \"Czy Twój partner znęca się nad Tobą psychicznie\" zapewniam Cię,że znajdzie tam najlepsze porady kobiet będące w podobnej sytuacji,poza tym czytając wpisy będzie mogła poczuć że nie jest sama, to jest bardzo ważne! Jeśli nie ma dostępu do internetu proponuję Tobie abyś to Ty posiedział i zaznajomił się z tym tematem,wiedza tam uzyskana da Ci podpowiedzi jak pomóc Jej. Ponadto proponuję abyś ciekawsze wpisy drukował dla Niej aby mogła czytać sama i pomyśleć i poszukać rozwiązania tej sytuacji. W Jej sytuacji najlepszym rozwiązaniem byłaby ucieczka,w żaden cywilizowany sposób ten konflikt wg. mnie nie może być rozwiązany,musi ratować siebie i dzieci( a ile dzieci jest w domu i w jakim wieku,możesz powiedzieć?) Pozdrawiam.

Dzięki za rady, filmik widziałam :-( xxx55 dzięki za radę, musze znaleźć ten topik... ona nie może nigdzie uciec i to jest ten największy dramat, po prostu nie ma za co, tam już jest uwiązana, bo spłaca ogromy kredyt i nie stać ich nawet na jedzenie (my często im kupujemy) to jakim cudem ma się wynieść, za co? dzieci mają 13 i 15 lat i szczerze nienawidzą swojej babci :-( nawet boją się wychodzić do ogrodu, bo teściowa zaraz wojny urządza i wzywa policję :-O o byle gówno :-O nikt jej nic nie robi, ciocia płaci WSZYSTKIE rachunki za cały dom, też rachunki teściowej :-O

Bardzo dziękuję, własnie szukałam w wyszukiwarce, ale nie mogłam znaleźć Dziękuję