Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulammn

akwarium od czego zacząć

Polecane posty

Gość paulammn

Gość paulammn
moje dziecko bardzo chce miec rybki w akwarium a ja nie mma pojecia co jest potrzebne i od czego zacząć

Gość wwwwwwwwweee
zwykly sloik :)

Gość piskorz vel padalec
ja hodowałem cierniki i karasie za młodu w mulistej wodzie

Gość paulammn
e no nie przesadzaj w zwykłym zdechną rybki

Gość enterymodne
idź do sklepu zoologicznego zapytaj. Jesl ito jest male dziecko to mysle, ze najlepiej akwarium i rybka ktore nie potrzebuja zbyt duzego zaangazowania. Bojownik czy welonka to rybki ktore nie potrzebuje tlenu, tego sztucznego swiatla. Wystarczy akwarium mala kula, trocha kamyczkow jakas roslinka. Najlepiej popytac u doswadczonego sprzedawcy co dla jakiej rybki jest niezbedne.

Gość bbhhh
hejka. miałam taki sam problem pare tygodni temu a teraz mamy akwarium a w nim rybki i calkiem im u nas dobrze. zacznij od zakupu akwarium. my mamy takie 25 litrowe z pokrywa do tego filtr z deszczownia , grzalke z termostatem i termometr. za to zaplacilismy 110 zł. kupilismy tez zwirek ktory wyplukalismy i przelalismy wrzatkiem. kupilismy tez kilka roslin anubisa i taka trawke na n nie pamietam nazwy to posadzilismy tak zeby zakryc sprzet(grzalke i td.) wlalismy odstala wode stala 24h. wlalismy do niej uzdatniacz sera aquatan i po paru godzinach bakteryjki nitryfikacyjne sera nitrivec.dawkowanie na opakowaniu jest . nastepnego dnia wpuscilismy neonki i gupiki. sa niewymagajace ale neonki plywaja lawica wiec musisz miec co najmniej 6. dokupilismy jaskinie ceramiczna i teraz rybki swuj domek maja. karmimy je takim jedzonkiem tropical vitaly & color i barzo im smakuje. poczytaj sobie http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3788236&start=0