Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edyta_21

Yasminelle- spoźnia mi sie okres

Polecane posty

Gość edyta_21

A wiec... zaczelam brac tabletki yasminelle 2 miesiace temu. po pierwszym opakowaniu nie najlepiej sie czulam,miałam plamienia, okres dostalam w 3 dniu tyg. przerwy. teraz skonczylam drugie opakowanie. Jest juz 4 dzien, tabletki brałam regularnie, a jednak okres mi się spóźnia. Nie wiem co ze mną nie tak... Może tabletki nie są dostosowane do mojego organizmu, albo zaszłam w ...nie chce o tym myśleć ;/ zamierzam poczekać jeszcze 3 dni, może pojawi się okres. Jeżeli nie, to skontaktuje się z lekarzem. Może to przez to, że biore dopiero 2 opakowanie. Acha, chcialam podkreslic, ze w 1 miesiacu nie kochałam się z chłopakiem, w drugim w sumie też nie...poza ''pieszczotami". Ale doszło do wytrysku. Moze przez moja nieuwage nasienie dostało się do pochwy. Ale z drugiej strony brałam regularnie tabletki. Gryze się teraz i nie wiem co jest nie tak ;/

Gość anka149
to jest 4 dzien, spokojnie poczekaj jeszcze! krwawienie (bo to nie jest okres)moze wystapic nawet 7 dnia!

Gość edyta_21
jesteś pewna? ;( ojejku, jeszcze nigdy tak się nie bałam!

Gość anka149
Jestem pewna! Ja tez biore yasminelle i krwawienie dostaje roznie, nie tego samego dnia, wiec luzik:)

Gość nanou
Także biorę Yasminelle ale dopiero skończyłam pierwsze opakowanie. Krwawienia nie mam, chociaż brzuch mnie boli tak jak przed okresem. Nie bardzo wiem co robić, byłam niedawno u ginekologa robił mi USG ale nic nie wykrył. Przepisal mi gynalgin i nie wiem czy to nie przez to ale też się martwię, że to może być ciąża. Zobaczymy.

Dokładnie, krwawienie przychodzi w ciągu 7 dni przerwy. Jak nie przyjdzie do końca przerwy to wtedy możesz się martwić.

Gość moralis
brak krwawienia w twoim przypadku nie jest spowodowany ciążą... skąd ten pomysł skoro nawet się nie kochaliście? nawet jeżelin podczas pieszczot jego sperma by się przedostała do twojej pochwy (w co wątpię, bo byś to wiedziała na pewno) to po to się bieerze tabl. anty by nie zajśc w ciążę. Luz... ciążą sobie nie zaprzątaj głowy w tej sytuacji.

Czy naprawdę tak trudno przeczytać ulotkę? :o Ona nie jest dodawana do tabletek dla dekoracji tylko po to, żeby ją przeczytać zanim zacznie się przyjmowanie i tabletek i po to, żeby po nią sięgnąć za każdym razem kiedy mamy jakiś problem związany z tabletkami. http://www.yasminelle.pl/wazne.php# "Co należy zrobić, jeżeli nie wystąpi krwawienie w tygodniu przerwy Jeżeli przyjmowano wszystkie tabletki zgodnie z harmonogramem, nie wystąpiły wymioty ani ciężka biegunka i nie przyjmowano żadnych innych leków, jest bardzo mało prawdopodobne aby wystąpiła ciąża. Jeżeli oczekiwane krwawienie nie wystąpi dwa razy pod rząd, może to oznaczać, że jest się w ciąży. Należy natychmiast skontaktować się ze swoim lekarzem. Nie należy rozpoczynać następnego blistra dopóki nie uzyska się pewności, że nie jest się w ciąży."