Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła studentkaaa

Studenci- wasze opinie

Polecane posty

Hey. Chcialabym sie was zapytać jak to ogolnie jest na studiach ? Co sie wam podoba co was wkurza?? Czego radzicie unikać ?? Myślicie że studia to najpiekniejszy okres w zyciu ??

Gość qwhdoui
nie wiem czy najpiękniejszy, bo pozostałych okresów nie znam jednakże jest lepiej niż w LO

a duzo przygodnego seksu mozna zaznac? :classic_cool:

Gość camember
wszystko zalezy na jaki kierunek trafisz na jaka uczelnie do jakiej grupy z jakimi ludzmi ogolnie jest wyscig szczurow, ale i dobra zabawa tez jest.. okres usamodzielnienia i zajmowanie sie soba samemu( no chyba ze studiujesz i mieszkasz w tym samym miesci ei mieszkasz z rodzicami:O ) jest duoz lepiej niz w LO, nie traktuja cie jak dziecko:P

Gość qwhdoui
a na co chcesz się dostać?

najbardziej chcialbym na pedagogike... niektorzy mowią ze studia to same problemy i zmartwienia.. ze ciagle troski.. co Wy na to ??

Gość ipjfjnwpef
ja bym polecała coś innego no chyba, że to wielkie marzenie ale dziewczyny z pedagogiki to raczej --> :O

Gość cvxvxc
Kolejna, ktora potrzebuje isc na studia, byle tylko miec magistra :o

hmm.. co jest nie tak z pedagogika ??? jakie sa dziewczyny z pedagogiki?>?

studia to na pewno nie jest najlepszy okres w moim zyciu. Ale domyslam się, że dla osób co wyrywają się z domu i wcześniej nie mieli swobody to studia to wspaniały okres.

studia to same problemy, ciagle nie ma kasy, czasu, trzeba pracowac studiowac, uczyc sie, nie ma czasu na imprezy(tzn. jest ale rzadko), nawet na glupie kino czasem nie wystarcza:O ale pewnie zalezy jakie studia.

Gość camember
jesli mozesz NIE IDZ na pedaogike :O kierunek bez przyszlosci... kobieto, ale jak ci sie nie chcilao uczyc normalnych przedmiotow tylko historii i polskieo to teraz masz przejebane... historie tez sobei daruj jako kierunek

Już nie przesadzajcie z ta pedagogiką, bo jest wiele specjalizacji i można mieć po tym kierunku pracę. Równie dobrze mozna skończyć ekonomię, zarządzanie itp. a pracy nie mieć. Żeby nie było nie studiuje pedagogiki, ale uważam, że w dzisiejszych czasach żaden kierunek nie daje pewności co do znalezienia pracy. A jeśli chodzi o zycie studenckie to wszystko zalezy od kasy.

Gość camember
jesli jest wybor to naprawde nie polecam pedagogiki.. no lae kazdy swoje zycie uklada po swojemu.. zycie studenckie zalezy od kasy i od kierunku oraz od podejscia studenta:P

kurcze ale pedagogika TO NIE TYLKO "NAUCZYCIEL" jejuu.. teraz juz sama nie wiem... lubie kontakt z ludzmi i w ogole...a po pedagogice to mozna chyyba robic wiele ciekawych rzeczy bo sa rozne specjalizacje...

Autorko masz rację, po pedagogice można robic wiele ciekawych rzeczy. Mam kolezankę na tym kierunku i wiem, że ma naprawdę duzy wybór w specjalizacjach.

Gość camember
ja mam kolezanke PO pedagogice, i szuka pracy juz od ponad pol roku, nie jest latwo, mimo ze ma 3 specjalizacje(za 2 dodatkowe doplacila) zobacz sobie jakie sa teraz kierunki z przyszloscia, i sie porzadnie zastanow.... a nei lepeij psychologie, socjologie??? oki, ja juz nei doradzam, wyrazilam tylko swoja opinie

Gość camember
mala menda, co studiujesz?

zebym ja miala scisly umysl.. ehhhh.... zastanawialam sie nad socjologia ale wlasnie wiekszosc osob mowi ze to "takie wszytsko i nic" ze nie ma sie zadnej okreslonej specjalizacji.. ipt itd. a co Wy studiujecie >? jestescie zadowoleni z wyboru??

farmacje, o prace sie nie boje, bo widze jak z ludzmi , ktorzy teraz koncza studia. ale wyscig szczurow jest i to daje sie zauwazyc juz od pierwszego roku. grunt to sie nie dac;) ja mam w miare fajna grupe,ale malo czasu.

Ja nie jestem zadowolona z pierwszego wyboru studiów i dlatego wzięłam drugi kierunek. O pracę to też się nie martwie, bo mam optymistyczne nastawienie i liczę na to, że będę miała ciekawą pracę:)

Gość ollinka135
psychologia i socjologia są równie obleganie jak i pedagogika... Mam koleżankę z pedagogiki i prawdę mówiąc są to ciężkie studia (mam takie wrażenie, kiedy słyszę, jak o nich opowiada :D może się mylę ;) ) to kierunek, na którym jest właściwie wszystko :) począwszy od filozofii skończywszy na biomedyce... Jeżeli chodzi o zycie studenckie... zależy w jakie wpadniesz towarzystwo, ja np. mieszkam w akademiku i tutaj imprezy są codziennie, chociaż czasem zdarzają sie wyjątki ;) ...

Gość kruleffna
wg mnie calkiem fajny okres.na moim kierunku jest spoko,mam super grupe.dodatkowo jest wiekszy luz niz w LO.nie narzekam.

Gość camember
o prosze, mala mendo:) fajny kierunek... ja jestem na biotechnoloii, i jest oki, ciezko tez jest wiadomo, i czasu malo, no ale takie uroki kierunku:P hmmm, studenci z pedagogiki nie maja pojecia co oznacza prawdziwa nauka:O ok, maja duzo czytania,fakt, ale saja to pikus, 1-2 egz:O u mnie sa i przedmioty humanistyczne, ekonomicze itp, bo wkoncu studia to studia, trzeba miec pojecie o swiecie:P

stancja czy akademik ?? w jakich miastach jestescie?? za 1,5 miesiaca matura jejuuuuu... mam wrazenie ze nic nie umiem...;/ Niech to sie juz wsyztsko skonczy... Dzieki wam wszytskim za rady i w ogole : ) fajnie ze tu jestescie :)

Gość ollinka135
Trochę meczące sa zajęcia po 1,5h, często niemiłosiernie się dłużą :) Ale jest ich dużo mniej, czasem sa to jedne zajecia na dzień, czasem więcej (zalezy, jak sobie ułożysz plan :D ). Zazwyczaj ma sie jeden dzień wolny, chociaz u mnie na kierunku niektórzy mają sobie dwa dni wolnego (poniedziałek, wtorek, dzięki czemu ich weekend trwa 4 dni)

Ja mieszkalam od początku na stancji a niedługo już będę na własnym:) W akademiku nie chcialam, bo nie mialabym tam tyle prywatności, a to sobie bardzo cenie. Poza tym akademik (ten z którego ja znałam ludzi) to był wysyp dzieciaków co wyrwali się z domu i podniecało ich to, że mogą się napić do nieprzytomności, wrócić kiedy chcą i rodzice ich nie opieprzą.

Gość ollinka135
Moja koleżanka w pierszym semestrze z pedagogiki miała na sesji 5 czy 6 egzaminów :O