Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Love Me

Pomocy moj kwiatek usycha

Polecane posty

ostatnio dostalam fiolka w doniczce wlasciwie to nie wiem jaka to dokladna jego nazwa jest ... kolor platkow to blady fiolet chyba bagienny to jest fiołek... no i przez kilka dni taki ladny byl a teraz zaczyna mi usychac co mam robic??

Gość .pozdrawiam środkowym palcem.
dać mu uschnąć

Gość jot 23
Nie wiem jak go podlewałas?Fiołka zawsze podlewa sie od dołu czyli wodę wlewasz do podstawka

Gość Czarne Diabełe
bo fiołki rosną w Japonii a tam nie pada tylko pada w Europie i przelatuje przez kulę ziemską na drugą stronę .

Gość ale co usycha
schną i kwiatki i liście? no i napisz jak podlewałaś i gdzie stał, tzn w takim pomieszczeniu gdzie słońce jest cały czas??

Gość Czarne Diabełe
Słońce cały czas jest na niebie , choć w nocy go nie widzę ale ufam że z nieba nie złazi.

no podlewalam go do doniczki normalnie tak z pol kieliszeczka bo wiem ze one duzo wody nie lubią a stoi normalnie w pokoju na stoliku bo na oknie jest blisko kaloryfer a one nie lubia ciepła.. co robie źle? :/

Gość wezwijcie lekarza
urwij z kwiatka 2-3 listki, włóż do ziemi, dodaj ukorzeniacza, może uda ci się wyhodowac nowego? a kwiatka trochę przesusz, nie wystawiaj na słońce, z dala od kaloryfera.

no zrobilam jak tkso mi przed wami poradzil zeby na podstawke wlac wodę ale nie wiem czy to bedzie dobry pomysl jak sadzicie?

Musisz z nim rozmawiać.Słyszałem o facecie. który miał wspaniały kwietnik. Gdy któryś z kwiatków nie rozwijał sie tak jak powinien, facet bral go na ręce, pokazywał go innym kwatkom i mówił "wasz kolega sobie nie radzi". Potem wychodził i wracał pochwili z pustą doniczką . Miał najpiękniejsze i najbardziej przerażone kiwaty w całym mieście. ;)

Klon ------------świetna opowieść :) Zwłaszcza to zakończenie ;)

Gość to nie będę tu pisać
fiołki afrykańskie lubią suszę. Podlewa się je raz na tydzień. Co ci uschło? Kwiaty czy liście? Jeśli tylko kwiaty to po prostu przekwitł. Poczekaj na następne kwitnięcie za jakieś pól roku. Pół kieliszka to zdecydowanie za mało. Podlewaj tak jak inne kwiaty, ale raz na tydzień tylko. Fiołki najlepiej rosną na wschodnim oknie

Nie moje :) To chyba z książki Marcina Wolskiego :)

Ale ja mówię do kwiatków , tylko ich nie terroryzuję ;) :)

Gość to nie będę tu pisać
to zbyt mało podlewasz. Raz na tydzień nalej im ćwierć szklanki odstanej wody