Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

straszna zolza

FUTRA

Polecane posty

http://www.smog.pl/wideo/884/jak_powstaje_futro_j_lo_nbspdrastyczne/ Co o tym myślicie? oglądając to sie popłakałam normalnie.. powiedzcie jak ludzie mogą zrobić coś takiego? Czy jest coś gorszego od człowieka? http://www.smog.pl/wideo/15709/czy_wiesz_jak_powstalo_twoje_futro_drastyczne/ Od razu mówie jak ktoś jest wrażliwy to niech nie ogląda

kurwa nienawidzę takich osób co tak gadają bezsensu! Oglądałaś ten filmik? Czy ja zabijam te zwierzęta obdzieram ze skóry? Jestem wegetarianką więc takie teksty to nie do mnie... Pytam się co wy o tym sądzicie a nie na nie najeżdżać..

Gość
no fakt... futra dla mnie nie istnieją - ale z drugiej strony mięska sobie nie odmówię :( czy o znaczy że jestem współwinna?

Gość vbcv
jestem przeciw , ale to nic nie da ... Ci ludzie musza jakos zarabiac ,

rozumiem was.. ale nie wzrusza was to nic? mnie szlak trafia ze sie nie da z tym nic zrobic.. rozumiem jedzenie.. zdrowie.. dobra nawwet futra niech sobie nosza ale czemu na żywca? Czemu to zwierzę biją przez kilkanascie minut i pózniej na żywca z niego skóre ściągają ? tego nie rozumiem,..

Gość Inalcanzable
To jest cos okropnego. Nie wiem jak mozna robic cos takiego... Ale jedzenie miesa o robienie ze zwierzatek fiter to dwie rozne rzeczy. je sie zeby przetrwac a futra robi sie tylko dla ozdoby

Czemu to zwierzę biją przez kilkanascie minut i pózniej na żywca z niego skóre ściągają ? ) bo jest bardziej ukrwiona skóra, co za tym idzie futro jest \"ładniejsze\" :o

nie noszę futer bo mi się nie podobają, ale nie jestem za tym żeby nie zabijać zwierząt, zawsze tak było że człowiek musiał zabić żeby przeżyć, jestem po prostu za humanitarnym zabijaniem. i filmu nie obejrzę chociażby dlatego ze jestem w ciąży i nie bardzo mogę się denerwować

Gość
teraz dla ozdoby - kiedyś aby przetrwać co do jedzenia... no nie mów że nie przetrwałabyś bez mięsa... jest tyle substytutów

Gość vbcv
jakby nie było chetnych do zakupu , to i nikt by nie zabijal tych fok , bo nie byłoby to oplacalne .

Gość vbcv
kurcze ja wszystko zrozumie ale czemu tak mordują tego nie rozumiem, czemu sie tak znęcają... dla pieniedzy i zeby wyzywic swoja rodzine .Nie dla zabawy .

substytuty są dobre dla dla wariatów, nie ma nic co by zastąpiło mięsa. ale mam pewne zasady, nie jem młodego mięsa takiego jak jagnięcina i cielęcina

ale można inaczej zarabiać.. to zacznijmy wszyscy mordować zwierzęta, ludzi za pieniądze na zlecenia itd.. to jest chore.. ! I to są słowa ludzi? pfff

Gość
no tak... bo małe zwierzątko cierpi bardziej niż te duże i brzydkie :)

kurwa nie to że nie cierpi ale przynajmniej już coś przeżyło tak jak stary człowiek, przyczepiłaś się do mnie jak rzep do psiego ogona, wpierdalam mięso i nadal będę to robić bo jest to niezbędne do życia, to się nazywa prawo dżungli. ale powtarzam jestem za humanitarną śmiercią bo wcale nie chcę żeby zwierzęta cierpiały

właśnie dzis (nie dawno) było to poruszone w tvn.. zanijanie młodych fok.. a wiecie czemu? bo one nie uciekają jak te starsze.. są bardziej bezbronne! I to wypowiadali się znani ludzie m.in Grabowski czy też Wellman.. Pan Grabowski był temu stanowczo przeciwni jak i pozostali.. to jest okropne więc nie rozumiem jak można na takie rzeczy inaczej reagować ze mięso ze futra dobre itp.. !

Gość
przeżyły i miło wspominają jak to się fajnie w chlewiku tłoczyły po kilkadziesiąt w boksie i jaka dobra pasza była :D nie denerwuj się bo dziecku zaszkodzi :) ja też jem mięso