Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasikkkkkkkk

finansei rachunkowosc-studia

Polecane posty

Gość kasikkkkkkkk

Studiuje ktoś? moze mi powiedziec jakie tam sa przedmioty? jest duzo matematyki? z gory dziekuje:)

Gość kasikkkkkkkk
Nie ma nikogo takiego;(?

Gość perfumy z rossmana
matma przez 4 semestry u mnie, makroekon, mikroekon, stata - to wszystko w sumie jest matematyka...

Ja jestem na 4tym roku FiR. Moim zdaniem maty nie jest az tak duzo. Zreszta zalezy co sie wie idac na te studia. Na wielu przedmiotach sie liczy, ale w wiekszosci przypadkow podstawiasz do wzorow, czasem je przeksztalcasz, glownia opiera sie to o dodawania, odejmowanie, mnozenie i dzielenie ;) Po przedmiocie matematyka (1 semestr) calki przewinely sie gdzie indziej moze ze 2 razy. Jak dla mnie nie ma sie czego bac, chyba, ze ktos matmy nie trawi w o ogole... ale wtedy moze lepiej wybrac po prostu inne studia.

Gość bzdura/
mikro z matma ma niewiele wspolnego.proste obliczenia to chyab kazdy potrafi wykonac. matma jest prawie wszedzie ale na finansach jest dosc prosta sama podstawowe rzeczy: ukl. cramera, proste calki, monotonicznosc ekstrema, macierze czyli to co bedziesz miec prawie wszedzie i do tego matematyka finansowa ale ona jest dosc prosta.

Gość bzdura/
i trwa to jeden semestr a nie 4 jak ktos napisal z tego co wiem. potem jest juz tylko finansowa.

Gość perfumy z rossmana
nie wiem gdzie studiujecie i z kim macie mikro i makro albo np. ekonometrię - u mnie jest ogólnie wysoki poziom i dużo od nas wymagają... i tak - matama przez 4 semestry(ostatni to matma finansowa-zadania z treścią i nie ma stałych i ciągle tych samych wzorów do podstawiania) - rachunek różniczkowy, pochodne n-tego stponia itp. itd. - tak jest na moich studiach... jak jest na innych - tego nie wiem

Gość bzdura/
pewnie studiujesz na prywatnej uczelni i to co normalnie jest w jednym semestrze masz przez 3 :D

Gość perfumy z rossmana
nie studiuję na prywatnej i studiuję dziennie - ja nie pisze że bzdurą jest to co ty piszesz bo tego nie wiem a ty jak widzę wiesz wszystko :D Widocznie macie niższy poziom i tyle...

statystyka i ekonometria do przyjemnosci rzeczywiscie nie nalezały, ale tragedii wielkiej z tego tez nie bylo. A Ty perfumy z rossmana gdzie studiujesz, na sgh?

Gość perfumy z rossmana
nie na sgh a perfumy z rossmana to dno :D

Gość finanse są strasznie nudne
:o

Gość perfumy z rossmana
finanse nie są nudne -co kto lubi

to napisz, na jakiej uczelni, po prostu ciekawa jestem, poziom wysokich wiec raczej sie nie wstydzisz ;)

Gość perfumy z rossmana
University of North Texas w Denton

Gość bzdura/
wiec wyszlo na moje w stanach jest kiepski poziom matematyki wiec macie 3 semestry to co inni w jednym :P

Gość bim bam bom23
znam osoby studiujace to na prywatnych uczelniach, poziom hmm powiem szczerze, ze w liceum matma byla trudniejsza, niz na tych studiach, jak tam ktos napisal, tylko podstawienie do wzoru, banalne rzeczy, ale to jest na prywatnych, na uniwerkach pewnie jest trudniej

Gość kasikkkkkkkkk
A co mozecie powiedziec o turystyce?

Gość a tak pytam
ale o jaka turystyke pytasz gorska,kierunek studiow, sexturystyke czy jeszcze cos innego :D

Gość kasikkkkkkkkk
turystyka i rekreacja