Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic już nie wieem

Czy rodzicami chrzesnymi mogą być dwie kobiety?

Polecane posty

Gość nic już nie wieem

jw.To ważne.

Gość nnniiieee
nie

Gość wezwijcie lekarza
jest ojciec chrzestny i matka chrzestna

Gość buahhahahahhahahahhaa
dwie matki chrzestne? czys ty oszlaala???

Gość nic już nie wieem
Kurcze ale ja w rodzinie nie mam kandydata na chrzestnego,wśród bliskich znajomych też nie. To co,lepiej brać pijaka,ćpuna czy kogoś kto ostatni raz miał kontakt z kościołem w dniu bierzmowania?

ja mam ten sam problem, ja mam wybrac matke chrzestna(wybralam juz dawno), a moj ojca chrzestnego.i tu pojawia sie problem bo nie ma kogo wzia, albo ktos beznadziejny, albo sie nie nadaje, albo cpun albo albo i tak w kolko. Stwerdzilismy ze w takim razie ja wybiore chrzestnegoz mojej rodziny(wybralam) a on chrzestna od siebie.i znow to samo:/ moja mala w lipcu skonczy 2lata i nie est ochrzczona.a moj sie nie zgadza by oboje chrzestni byli z mojej rodziny.a ja nie pozwole na to by chrzestnym zostal ktos kogo nie nzam(jakis jego kolega), co nigdy nie wpadnie zlozyc nawet malej zyczen czy ja zobaczyc. Bo rodzic chrzestny to wazna osoba. i jestem w kropce:(

Myslę, ze mogą. Ja akurat mam taki przypadek w rodzinie gdzie chrzestnymi są dwaj mężczyźni. Po prostu rodzicie dziecka mieszkali daleko od rodziny, na chrzestna matke poprosili siostre mamy dziecka (ktora jest zakonnica), a na ojca chrzestnego brata taty dziecka. Zakonnica odmowila (obawiala sie ze nie bedzie miala czestego kontaktu z dzieckiem) wiec wzieli drugiego brata. I jest dwoch ojcow chrzestnych.

Gość zatem pewnie
mogą