Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saasds

plisssss plisssss plisssss pomocy, kto mi odpowie, tabsy

Polecane posty

Gość saasds

czy mozliwe jest zajscie w ciaze przy regularnym braniu tabletek anty???Bardzo sie boje, mam juz dwojke dzieci i trzecie bylo by calkiem nie w pore. Skonczylam wlasnie drugie opakowanie, poprzednio okres dostalam drugiego dnia przerwy, teraz juz jest trzeci i nie dostalam jeszcze. Bralam regularnie, nie bylo wymioto ani biegunek do 4 godzin po zazytej tabletce, jedyne leki jakie bralam to na biegunke ale z tego co wiem nie oslabiaja one dzialania anty... I co ja mam robic??mam sie obawiac czy jeszcze poczekac. bardzo sie boje ze nie dostane okresu, ale moze shizuje????

Gość saasds
tzn pomylilam sie, ostatnio dostalam 3 dnia przerwy, dzis tez jest 3 ale niemam. A kiedys przed ciaza jeszcze jak bralam tabsy( ale inne) to dostawalam dokladnie tego samego dnia o mniej wiecej tej samej porze. No nie mam symptomow raczej, ale w tamtym miesiacu tez nie mialam,zadnego bulu brzucha ani nic. Pytam konkretnie o to czy mozliwa jest ciaza przy regularnym braniu tabsow??? hellp

Gość jfvn f
saasds--kobieto,puchu marny :-) jezli miałas biegunke przez długi czas i od zazycia tabl.mineło nie mniej niz 4 h to tabl.mogły nie zadziaąłc,wtedy trzeba było albo nie wspołzyc,albo wspołzyc i zabezpeiczac sie prezerwatywa albo czym innym,z wykluczeniem stosunku przerywanego.

Gość jfvn f
A co do lkekow na biegunke,to sakd wieszm,ze nie maja wpływu na anty.a poza tym jezli miaąłs biegunke dłuzej niz dzien to antykoncepcja tez mogła nie zadziaąłc tak jak powinna

Gość saasds
powiem tak, mialam biegunke jakos 2 razy w ciagu dnia a tabletki biore o god.18 tak wiec minelo wiecej, duzo wiecej niz 4 godziny po zazyciu tabletki. Tak samo z wymiotami. A co do lakow to pytalam sie juz tu na forum wczesniej czy maja wplyw ale okazalo sie ze nie maja wplywu na anty

Gość jfvn f
saasds--pytałas na forum czy tabl.na biegunke maja wpływ na anty:-) kobieto,czy Ty masz rozum.:-) myslałam,ze lekarza pytałas sie czy maja wpływ,albo wyczytałas z ulotki,z enie maja wpływu.:-) nie wiedziałąm,ze forum to doradztwo medyczne

Gość saasds
jej no, nie pytalam lekarza bo to nie mi je wypisal, ale niewazne. w ulotce nic nie jest uwglednione w tym temacie

Gość saasds
odpowie mi jakas dobra dusza???

Gość csdb
saasds--kobieto,poczekaj jeszcze parę dni a potem jak nie bedziesz miała miesiaczki to zrob sobie test ciązowy i zapamietaj,ze biorąc jakies tabl.do ktorych nie masz pewnosci (porada u lekarza)to stosuje sie dodatkowe zabezpieczenie.I nei pytaj sie niegdy na forum czy jakis lek ma wpływ na srodki anty.bo to powazna sparwa a nie mozesz miec pewnosci,ze osoba piszac,ze ten lek nie ma wpływu mowi to powaznie.

Gość saasds
ale ja te sukalam info na necie i wsedzie jest napisane ze nie maja wplywu

nie martw sie ja dostawalam na 2 dzien przerwy po jakims czasie zaczelam dostawac na 4 dzien po tem znowu na 2 to sie zmienia poczekaj do konca przerwy

Gość to z tobą coś nie tak
przecież w każdej ulotce masz napisane, że krwawienie z odstawienia ma wystąpić W TRAKCIE SIEDMIODNIOWEJ PRZERWY. NIGDZIE nie jest napisane, że równo 3 dnia po odstawieniu. Więc przestań panikować jak mała dzidzia i poczekaj. To dopiero trzeci dzień

Gość csdb
saasds--OK.nie maj moze wpływu,ale jezli do konca nie ejstes tego pewna lub obawiasz sier ,ze zajdziesz w ciaze to trzeba stosowac dodatkowe zabezpeiczenia.Ja zawsze tak postepuje gdy biore jakiekolwiek tabl.Tylko,ze ja rzadko jakeis tabl uzywam,ale jak juz jakies zazyje to dodatkowo sie zabezpieczam.Lepiej dmuchac na zimne niz potem przechodzic stres albo co gorsza wpasc

Gość saasds
dzieki, czyli ze mozliwe jest ze te dni moga sie zmieniac...??tak sie boje

Gość csdb
saasds--ile masz lat?

Gość saasds
tak tylko widzisz, wtedy jakos o tym nie myslalam, czy moga miec wplyw czy nie... zreszta nie przypominam sobie zebym w tym okresie wspolzyla

Gość csdb
saasds--no to jak nei wspołzyłąs,to nie masz sioe czym martwic

Gość saasds
a co ma do tego moj wiek??? wiem ze moze gadam jak malolata, ale wies mi, mam juz troche wiecej od dziwczynki z liceum, mam juz 2 dzieci, choc przyznam ze glupia bylam nie myslac wczesniej o tych tabletkach i calej tej sprawie

Gość saasds
nie jestem pewna czy wspolzylam, ale wydaje mi sie ze nie,

Gość to z tobą coś nie tak
ty jesteś matką dwójki dzieci??? Bo panikujesz jakbyś miała 15 lat

Gość csdb
saasds--jak moza byc niepewnym czy sie wspołzyło czy nie :-) ludzioe,przeciez Ty zachowujesz sie jak jakas nierozgarnieta kobieta ,za przeproszeniem.

Gość saasds
noz kurcze, chora bylam jakos na poczatku blistra, to by bylo 3 tyg temu, nie pamietam czy kurde 25 lutego wspolzylam, no ludzieeee

Gość ank149
Daj spokoj! Napewno wszystko ok a krwawienie moze wystapic roznie, ja np ostawalam na3 ale zdarza sie ze dostaje i 4 wiec spoko:)) bedzie dobrze

Gość csdb
saasds--a ja jak biore jakies tabletki i zabezpieczam sie ,do tego gdy mam a tych dniach seksik to notuje sobie.No,ale rozne sa kobeityu i roznie do tych spraw podchodza

Gość ghjkl
Mnie tez się przesunęlo krwawienie i teraz zaczyna się dopiero szóstego dnia przerwy