Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghfhgfd

czy ktos z was wie co to za cukier

Polecane posty

Gość fghfhgfd

cukier R ??????? w necie za bardzo nie pisza o tym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fghfhgfd
czesto jest podawany w skladzie soków owocowych.........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość konf
To może cukier rafinowany?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fghfhgfd
ło matko to chyba nie to :D nie mam pojecia czy rafinowy tez moge tylko przypuszczac ale to chyba nie jest biały cukier bo czasem pisze R i /lub glukoza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dsfdsfsd
nie pisze tylko jest napisane🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość konf
Cukier rafinowany nie rafinowy. Rafinacja to metoda oczyszczania a nie rodzaj cukru. Jeśli przy cukrze masz podane literki: R, S lub D, L lub +/- to chodzi o ich konfigurację. A co to jest konfiguracja to Ci podałam link wyżej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wwwwexx
Może cukier Rektyfikowany 96% :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fghfhgfd
nieeeeeeeee.............

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fghfhgfd
aha ok to jutro se to przeczytam :P myslałam ze cos Ci sie pokickało bo cos tm pisało o atomach ale dzienks dsfdsfsd - o co ci chodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość konf
Bo to właśnie chodzi o atomy. Opis czy to jest glukoza R czy S to tylko kwestia tego jak są ułożone w cząsteczce atomy. Myślę, że nie musisz wnikać w temat jeśli nie jesteś chemikiem lub biologiem!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fghfhgfd
no wiem ale wole wiedziec sama dla siebie czy ten cukier jest tak samo szkodliwy co glukoza, w sumie przyda mi sie do przyszłego zawodu, narazie mam poczatki w szkole na kierunku z tym zwiazany dzieki 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość konf
R glukoza to jest naturalnie występujący cukier, to samo co potocznie mówiąc glukoza. Zazwyczaj nie podaje się konfiguracji, bo po co jeśli nie jest to rozmowa chemików lub biologów. Tym czym słodzimy herbatę jest sacharoza: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sacharoza Jej składnikiem jest glukoza, do której i tak się rozpada sacharoza po zjedzeniu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Glukoza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fghfhgfd
:P :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×