Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraczka 2009

test owu pozytywny - kiedy działać?

Polecane posty

Gość staraczka 2009

mam pytanie. Staramy się o dziecko, kupiłam testy owulacyjne, bo mam bardzo nieregularne miesiączki. Wczoraj po 21:00 - w 25 dniu cyklu - test wyszedł pozytywnie. Niestety, mój mąż ma taki charakter pracy, że często jest na drugim końcu Polski :( - wraca dopiero jutro po południu. Czy możemy się spóźnić. Dziś rano pojawił się płodny śluz. A oprócz tego ból jajników i kręgosłupa (który u mnie zawsze towarzyszy owulacji). Kreski były bardzo grube, więc na pewno wynik wskazuje, że owulacja będzie niedługo. W instrukcji przeczytałam, że pozytywny wynik oznacza, że owulacja wystąpi w ciągu 24-48 godzin. Jak wróci mąż, to będzie 40 godzin od pozytywnego testu. Myślicie, że jeszcze może się udać? czy nie będzie za późno? z góry dziękuję za pomoc!

Gość staraczka 2009
???

Gość no pewnie ze dzialac
nawet jesli o bedzie koncowka dni plodnych to co ci zaszkodzi sprobowac!!! dzialaj i sie nie zastanawiaj!!! a noz widelec ci sie uda :)

Gość staraczka 2009
dziękuję za odpowiedzi :) test robiłam z ciekawości, chcę wiedzieć, co się dzieje w moim organizmie. Tym bardziej, że tak jak pisalam mam nieregularne cykle i chcę mieć wiedzę na temat swojego organizmu! a próbować na pewno dziś będę, chciałam tylko wiedzieć, czy jest szansa żeby się udało :)

Gość pomocna grazynka..
próbuj próbuj, a nóż się uda :)

Gość staraczka 2009
próbowaliśmy wczoraj, zrobiłam jeszcze raz test owu i druga kreska była, tyle że bledsza od kontrolnej. A przedwczoraj były jednakowej grubości... Mam nadzieję, że jest to sygnał, że wykorzystaliśmy ostatni dzwonek :)

Gość nie wiem czy wiesz
moim zdaniem troszke za pozno, bledsza kreska oznacza, ze czas minal. Tak to interpretuje, ale nie i wiem czy wlasciwie...