Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tafla szkła

mój facet to trudny człowiek

Polecane posty

Gość tafla szkła

Mam 21 lat. Mieszkam z narzeczonym, który jest bardzo trudną osobą w pożyciu. Fakt, oboje jesteśmy uparci ale do niego musi należeć ostatnie słowo. Jest strasznie zaborczy-robi awantury z powodu np. godzinnych pogaduszek z koleżanką. Kłócimy się bardzo często. Dzisiaj np. uparł się, że nie pójdzie na umówione spotkanie ze znajomymi(fakt, spotkanie może w niezbyt ważnej sprawie ale mi zależy na nim) bo nie chce mu się, a ja mu o tym spotkaniu specjalnie przypominałam w sobotę, by dziś rano nie było awantury ale i tak się pokłóciliśmy bo stwierdził, że nie chcę mu sie dnia marnować:/ Czasem naprawdę nie wytrzymuję. Nie potrafię odejść bo kocham go, bardzo... Co robić?

Gość trudny człowiek
a ja se rade daje i glupot na forach nie wypisuje! a ich Pani w h00y!

Odejść, przynajmniej na jakiś czas. Niech Twój facet zrozumie, że dalej nie chcesz tak żyć. Jak go kochasz, to wytrzymasz.

Gość echełeche
rozmawiałas z Nim ze jego zachowanie Cię boli?

Gość tafla szkła
Tak, wielokrotnie. Jesli chodzi o zaborczość to on ma taka wizje miłości po prostu. Zawsze razem. Jest zły, gdy chcę gdzieś wyjść sama( broń Boże jakieś dyskoteki czy bary, ale zwykłe spotkanie z koleżankami, z którymi i tak mam już ograniczony kontakt) On tego nie rozumie. To naprawdę ciężka sprawa.

Gość miskaaaaaaaaaaaaaaa
a jakpojdziesz bez jego zgdy na spotkanie z kolezankami to co wtedy??

Gość po smaku
a Ty jestes zazdrosna o spotkania Twojego faceta z kolezankami?

Gość tafla szkła
Wielka AWANTURA. Czepia się. Muszę go wręcz błagac by przestał się dąsać. Ogólnie jest bardzo czepialski, ma wieczne pretensje.

Gość tafla szkła
Do po smaku_- nie jestem zazdrosna, bo nie mam powodów. On tez nie ma.

Gość echełeche
a czy on wychodzi sam z kolegami?

to nie jest trudny człowiek, to jest: a) cham. tak nazywam osoby które się umawiają a później odwołują w ostatniej chwili bo im się nie chce b) despota. bo masz tańczyć tak jak on zagra c) agresor psychiczny. bo jak nie robisz po jego myśli to masz awantury i fochy. do tego jest aspołeczny, zazdrosny i jest toksycznym bluszczem. to się nie zmieni a jeśli już to na grosze. szczerze ci współczuję, bo czeka cię ciężka przeprawa przez życie. co mogę radzić. zapisz się na jakikolwiek kurs/warsztat asertywności (może być połączony z kursem samoobrony. np wendo które jest specjalnie dla kobiet). taki kurs pomoże ci wytyczyć swoje granice, komunikować je w dobry sposób, łagodzić spory i podbuduje twoja pewność siebie.

Gość echełeche
absolutnie zgadzam się z gwiazdkami:) daj sobie z Nim spokój i szukaj kogoś innego a jak jest to dla Ciebie zbyt cięzki krok chociaz Go postrasz

Gość tafla szkła
Nie, sam nigdy. Lubię jego kumpli. I jak juz maja się spotkać to zawsze idziemy razem. Jeśli chodzi o spotkania z przyjaciółkami, to sa bardzo bardzo rzadkie, może raz na 2, 3 miesiące i trwające nie dłużej niż 2 godziny. Bo On mi nie pozwala częściej. Jest zły, gdy pogadam z nimi chocby 5 minut na uczelni, wszyscy razem studiujemy. Lub gdy odbieram od nich telefony. Ale to tylko jedna sprawa. Pozostałe kwestie to to, że ON naprawdę jest uparty i zawsze musi byc tak jak on chce. ZAWSZE. Potrafi byc chamski wobec mnie, twierdzic, że zasługuje na obrazanie, czego wczesniej bym sie po nie spodziewała.

Gość na cholerę Ci facet
który tylko stwarza problemy ? pomyśł logicznie facet by się nie zmuszał do bycia z laską, która mu robi jazdy, jest zaborcza i despotyczna tylko kobiety w imię "miłości" dają się gnębić i ustawiać a potem płaczą na forum że one go kochają....

Gość prawdaz
przeciez ona to lubi. dajcie jej zyc ;)

Gość po smaku
on pewnie pedal jest kiedy nie lubi sie z kolezankami spotykac ale przeciez kobiety uwielbiaja pedalow wiec czego narzekasz

Autorko on wyczuł w Tobie naturę masochistki i z tego kozrysta:O Niestety marnie widzę Twoją przyszłość bo o niego nie ma się co martwić. Jego zachowanie można by określić jako schizofrenię paranoidalną :O

Gość Zuzanna153
Napiszę Ci to co napisałabym własnej córce bo jestem w takim wieku.Są normalni faceci i psychole,niestety ten Twój to psychol i zapamiętaj taki się nie zmienia.On jak piszesz czepia się Ciebie bo w ten sposób dowartościowuje siebie.To jest egoista ,który myśli tylko o sobie.Jesteś taka młoda powinnaś być szczęśliwa i cieszyć się życiem a nie szarpać się i tylko myśleć jak postępować aby pana nie zdenerwować.W normalnym związku ludzie dyskutują ,uzgadniają i troszczą się o siebie na wzajem a nie tylko pan wydaje rozkazy.Jeśli zostaniesz w tym związku musisz zrezygnować z siebie ,ciągłe kłótnie to nie życie ,będziesz robiła co pan ci każe.Uciekaj jak najdalej dopóki dziecka nie ma .On i tak zniszczy Twoją miłość i Ciebie.Będzie tylko gorzej.Wybór należy do Ciebie.Poszukaj lektury i poczytaj na temat toksycznych związków.Powodzenia.