Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

muson

ile niemowle powinno jesc

Polecane posty

Moja osmiomiesieczna coreczka nie je zbyt duzo zupek ani warzyw. Jesli cos uda mi sie wcisnac to tylko ok.60-70ml wiecej nic. Mleka wypija do 180ml ale przecietnie tylko 150ml. Czy to wystarczy?

Gość samica uwlochacona
nie

Gość młodamama26
niech je ile chce. nie ma co liczyć maluchowi. jeśli odpowiednio przybiera na wadze i rośnie to nie wciskaj jej jedzenia na siłę. kontroluj wagę i wzrost, ot co/

to moze jakas podpowiedz, jak ja zachecic do zjedzenia wiecej warzyw? przybiera na wadze normalnie ale po prostu nie lubi obiadkow

Gość moja corcia tez nie lubila
jesc obiadkow . wczesniej zacala jesc deserki owocowe no i te zupki ktore gotowalam ( nie przyprawialam ich ) byly mdle w prownaniu do tych owocow . wiec wpadlam na pomysl zeby do zupki dodac jablko . czyli ja robie tak : gotuje na miesku np. piers z indyka lub kurczaka ( co drugi dzien zamiast mieska daje poł zoltka jajka ) warzywka czyli marchweke , małego ziemniaczka , poł pietruszki , kawaleczek buraczka , bardzo malutki kawaleczek selerka a na sam koniec wrzucam male ( w kawalkach ) jabluszko i natke pietruszki . wszyskto to miksuje i mala je z apetytem . sama sprobowalam tej zupki i naprawde byla dobra w smaku ( jablko dodalo wyrazniejszego smaku , zupka nie byla mdla ) sproboj moze twojej dzidziu zasmakuje taka zupka , tylko jak bedziesz miksowala to nie dodawaj za duzo wody z zupy ( bo jak bedzie za bardzo rozcieczona to smak bedzie mniej wyrazisty )

dzieki, sprobuje, narazie wszystko jej mieszam z mlekiem, tylko tak zje!