Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdbfldscbdsc

czy moge tak zrobic? praca

Polecane posty

Gość hdbfldscbdsc

jestem na okresie probnym w sklepie odziezowym, ale mam inna propozycje pracy, wiec chcialam sie dowiedziec, czy moge zrezygnowac z pracy w sklepie bez okresu wypowiedzenia? musze wtedy dac specjalne wypowiedzenie, prawda? i czy w sklepie beda potrzebowali jakiegos zaswiadczenia, ze rzeczywiscie musze szybko stamtad odejsc, bo nowa praca nie bedzie na mnie dlugo czekac, czy powinni uwierzyc mi na slowo? nie piszcie, jak sie wam wydaje, tylko to, co wiecie na pewno ;)

Gość hdbfldscbdsc
noo podpowiedzcie cos :)

Gość ona27_dg
jesli jestes na okresie probnym to o jakim mowisz wypowiedzeniu?? zreszta masz umowe wiec warunki na niej tez sa,co do rezygnacji rowniez...

Gość hdbfldscbdsc
ona27_dg - nie mam nic na temat rezygnacji, tylko dopisane, ze sprawy nieuregulowane w umowie sa omowione w kodeksie pracy i kodeksie cywilnym. nigdy nie rezygnowalam podczas okresu probnego, wiec o co chodzi ci z tym wypowiedzeniem? nie ma czegos takiego na okresie probnym? jak w takim razie moge zrezygnowac z pracy?

Gość hdbfldscbdsc
up

Gość okres wypowiedzenia
umowy zawartej na okres próbny wynosi: 3 dni roboczem jezeli okres próbny nie przekracza 2 tygodni 1 tydzien jezeli okres próbny jest dłuzszy niz 2 tyg 2 tygodnie jezeli okres próbny wynosi 3 miesiace ale zawsze mozesz dogadac sie z szefem :)

Gość ona27_dg
no ja nie spotkalam sie z tym zeby na probnym byly jakies okresy wypowiedzenia po prostu idziesz do pracodawcy i mowisz ze chcesz zrezygnowac z pracy dla waznych z ciebie wzgledow,tak bardzo to sie nie musisz tlumaczyc jesli chcesz byc chamska to mozesz zrobic tak jak ktos napisal,zwinac rzeczy i sie nie pokazac wiecej,i tak nie masz swiadectwa pracy wiec jej porzucenie nie bedzie uwzglednione...

Gość okres wypowiedzenia
koorva - okresy wypowiedzenia : Art. 34. (45) Okres wypowiedzenia umowy o pracę zawartej na okres próbny wynosi: 1) 3 dni robocze, jeżeli okres próbny nie przekracza 2 tygodni, 2) 1 tydzień, jeżeli okres próbny jest dłuższy niż 2 tygodnie, 3) 2 tygodnie, jeżeli okres próbny wynosi 3 miesiące.

Gość hdbfldscbdsc
ona27_dg na pewno nie bede chamska, mam zamiar powiadomic pracodawce o mojej rezygnacji ;) mam nadzieje, ze naprawde nie bede miec zadnego okresu wypowiedzenia

Gość hdbfldscbdsc
a to, ile trwaja okresy wypowiedzenia, tez znalazlam w internecie. pytalam, czy moge zrezygnowac z pracy BEZ OKRESU WYPOWIEDZENIA

Gość okres wypowiedzenia
tak. za porozumieniem stron.