Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielone pomarańczki

własnoręcznie wykonam swoje zaproszenia!proszę o poradę

Polecane posty

Gość zielone pomarańczki
wszędzie szukam i nic;( no nic jutro skocze do księgarni i się zorientuję co i jak.. chociaż mieszkam w niewielkim miasteczku i wątpię, że dostanę coś..

Gość h.2.o
Nie wiem na ile Ci pomogę, ale na innym forum dziewczyna robiła podobne zaproszenia i ona pisała, że to nie jest papier tylko zadrukowana na kolorów folia samoprzylepna matowa. Ona zrobiła projekt - ustaliła wzór, kolor itp i zaniosła do drukarni, żeby jej to wydrukowali.

Gość zielone pomarańczki
piękne dzięki:) tylko ta tapeta też jest dosyć droga, ale przynajmniej wiem gdzie szukac inspiracji:)

no właśnie ja też zamawiałam zaproszenia gdzie była wykorzystana ta tapeta i po obliczeniu stwierdziliśmy że się nie opłaca robić samemu :(

Gość zielone pomarańczki
ja właśnie robię obliczenia a jutro wybiorę się do papierniczego i zorientuję co tam mają ciekawego. tapeta świetnie wygląda:) widziałam taką ażurową ceratę na stół wyglądała świetnie i chyba 10 zł za metr...a może ona by się nadała. moje obliczenia takie mniej więcej na 60 zaproszeń: tapeta 80zł z przesyłką papier liczę 1 zł za sztukę chociaż myślę, że taniej 60zł 12 zł satynowa tasiemka 1,10zł 10 szt dżetów 2 do zaproszenia (2 na zaproszeniu czyli 12 opakowań) 13,20 suma 165,20 / 60 =2,75

Gość h.2.o
jeszcze sobie koperty dolicz

Gość zielone pomarańczki
ale to i tak taniej wychodzi tam jedno zaproszenie 4,40 + przesyłka

Gość zielone pomarańczki
tapetę mozna kupić w swoim mieście odejdą koszty przesyłki, albo wybrać tańszą, po za tym papier i tak wyjdzie taniej.

Gość h.2.o
Dla mnie i tak by było za drogo; mi się udało tka wykombinowac że zaproszenie mi wyszło po 70 gr. Ja bym co innego szukała zamiast tej tapety.

Gość zielone pomarańczki
tak wiem wiem:) to na razie taki wstępny plan. najchętniej kupiłabym ta tapetę z kimś na pól bo po co mi 10 metrów.. h.2.o a pokażesz swoje zaproszenia? masz jakieś propozycje/?

Gość kaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zrób więcej zaproszeń i sprzedaj na allegro :P

Gość h.2.o
Zaproszenia są w sumie proste, ale dla mnie priorytetem była cena, bo TŻ się uparł, że kupimy najtańsze zaproszenia. A te za złotówkę z gołąbkami mi się nie podobają, no więc wykombinowałam podobne do tych ze zdjęcia. Wyszło mi ok 70 gr za zaproszenie (papier i drukowanie)

Gość zielone pomarańczki
dobra idę się z tym przespać:) ta tapeta jest droga:( ale może znalazłabym taki pasek wykończeniowy i było by taniej, a może jakiś ładny papier no zobaczymy:)

może poszukajcie papierow do decoupage Ja wlasnie kupuję taki papier do moich zaproszeń. Też sama robię. Pozdrawiam:)

papier do decoupage jest bardzo cienki, taka mgiełka, ale mozna przykleić go dobrym klejem (najlepiej takim do decoupage, który jest przezroczysty, na papier. W sklepie dla plastyków lub w sklepach biurowych można znaleźć ozdobne papiery. Można też poszukać na stronach, które oferują artykuły do rękodzielnictwa- w dziale sckrapbooking- można znaleźć takiego papiery ozdobne. Tapeta byłaby w porządku bo jest sztywna i nie trzeba jej podklejać, w sklepach jest naprawdę ogromny wybór tapet, a ceny zaczynają się od około 30 zł. Można też w takim sklepie zapytać czy nie mają resztek tapety (mogła im zostać po zrobieniu ekspozycji) - którą mogliby sprzedać taniej. Powiedzieć po prostu, że potrzebujemy tylko metr czy 2 metry. Wiele osób np. zajmujących się mozaiką właśnie tak zdobywa płytki, z których mozaiki powstają.

Zamiast tapety zobacz np takie paski tapetowe do dekoracji. Ewentualnie kup w budowlanym a nie na allegro, często są różne promocje i większy wybór :) Albo papier do pakowania prezentów.Sama będę tez robiła zaproszenia, z taką obwolutą i takie mam opcje na to ;)

Gość zielone pomarańczki
też myślałam o takich paskach do tapet albo jakimś ładnym papierze...na razie jestem w pracy i w tej chili nie mogę za bardzo wyjść do sklepu..ale dziś się rozejrzę i zobaczę co wyjdzie z mojego pomysłu..a mój priorytet to min kosztów. Resztek tapety czy papieru zrobię winetki..

Gość zolwikk
chyba masz za duzo wolnego czasu w domu

Żeby zrobić takie zaproszenia lepiej kup dziurkacz długoramienny bo te dziurkują tylko przy brzegu. I raczej kwiatki bo serduszka mnie osobiście wydają się tandetnym motywem. Ale to tylko moje zdanie :)

Gość zielone pomarańczki
dzięki za poradę, też jestem ku kwiatką bo motywy kwiatowe naprwdę świetnie się perezentują szkoda tylko, że nie mają połączenia ...

ja polecam papier do scrapbookingu.sa rozne...tylko trzeba poszukac w sklepach netowych...zaraz sama popatrze i dam znac

mowie Ci-szukaj scrapowych papierow...sa takie papiery z ...jakby perlowe(tylko zapomnialam gdzie bo dawno temu zamawialam:II)szukam wlasnie...

http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.memorabilia.pl/_var/gfx/f7bfd8ec952c032d6649ec4c9a33e872.jpg&imgrefurl=http://www.memorabilia.pl/index.php%3Fproducts%3Dproduct%26prod_id%3D966%26comment%3Dadd&usg=__k30ARcy-6nofyMeq9ZtyAwMVwbE=&h=500&w=500&sz=60&hl=pl&start=89&um=1&tbnid=52rSttVsCuPrUM:&tbnh=130&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dpapier%2Bscrapbooking%2Bperlowy%26ndsp%3D18%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN%26start%3D72%26um%3D1 a tu? od strony 14-tej sa naprawde ladne papiery....mam je i polecam! sama robie na nich kartki...