Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emamcia

hcg z moczu moze sie pomylic?

Polecane posty

dziewczyny mam pytanie czy test robiny z moczu ale u lekarza moze dac zly wynik w dniu spodziewnej @ czy ktoras tak miala ? u mnie testy domowe pokazywaly dziwne rzeczy jeden byl pozytywny co prawda kreska byla blada ale byla nastepny byl negatywny i kolejny znow pozytywny poszlam dzis do lekarza kazali zostawic mocz i zadzwonili ze test negatywny wszystko bylo by ok ale @ nadal nie mam . a zawsze mam jak w zegarku co 27-28dni najdluzej a dzis jest 28dc temperatura 37,2 nie wiem co myslec :(

Gość dorcia33
Dziwne jak testy wychodza pozytywnie to wg mnie na 100% ciaza.Ja mialam wszystkie pozytywne i bylam.Poczekaj jeszcze troszke.

trzeba wykluczyć torbiel, lekarz powinien zrobić USG przezpochwowe

no wlasnie dziwne :( nie zawracala bym sobie glowy tym gdyby nie te pozytywne testy i brak @

Gość dorcia33
Myslisz ze torbiel pokazuje na tescie tak jak ciaza?Nie wiem..

nglka ja 2 razy poronilam w 4tc mialam po pierwszym poronienu robione badania min usg nic nie wykrylo powiedzieli ze jestem zdrowa

7 kwietnia mam kolejne badania w szpitalu dokladniejsze poziom hormonow itd . ale czuje sie dobrze nic mnie nie boli nie mam zadnych plamien uplawow nic takiego i zawsze mam regularnie @

dorcia33 - przetrwałe ciałko żółte / torbiel mogą powodować produkcję hCG do ilości 20 mIU, czyli poza normę nieciążową (ta jest do 5 mIU).emamcia - żeby mówić o poronieniu, musisałabyś mieć najpierw stwierdzoną ciążę na USG (czyli zagnieżdżoną) - jak test wychodzi ujemny a jesteś w okolicy terminu to raczej ciężko tu mówić o poronieniu, co najwyżej, że zarodek się nie przyjął ale tego też nie wiemy, bo na tym etapie, bez jednoznacznie stwierdzonej ciąży - nie można za bardzo mówić o niej ani w czasie teraźniejszym - ani przeszłym.

Gość jaaaaaaa mysleeee zeeee
nie wiem czy test z moczu robiony w laboratorium jest rownie skuteczny jak test z krwi. gdzies czytalam ze mniej... bo przeciez nawet na tych testach domowych tez pisza ze wszystko zalezy od stezenia g.kosmówkowej w moczu.. a nie wiadomo jak czule maja w lab. te odczynniki.. moze wykrywaja ciaze od np. 5 tygodnia? dostalas jakies normy? zeby wiedziec jaki masz wynik? czy tylko ciaza lub jej brak? moglas sie w lab. spytac..

nawet przy regularnych @ mozna miec problem z progesteronem i prolaktyna

test z moczu oddawanego do analizy - jest tylko ilościowy, nie jednostkowy - czyi da sie powiedzieć czy jest pozytywny, czy negatywny.To nic innego jak wykonanie tego samego testu, co apteczny - w warunkach laboratoryjnych.

W laboratorium także można wykryć ciążę poprzez badanie porannego moczu. Rzeczywisty wynik można osiągnąć już po 8-10 dniach od zapłodnienia. Taki test kosztuje ok. 10 zł, w zależności od laboratorium. to znalazlam w jednym z artykulow... jest szansa jezeli do zaplodnienia doszlo np. tylko 5 ni temu - ale nie chce robic nadziei

Czasami nawet laboratoryjnie można nie wykryć ciąży, więc jeśli miesiączka się spóźnia, a test w laboratorium nie wykrywa ciąży, należy po tygodniu powtórzyć badanie, jeśli wynik jest ten sam, zgłosić się jak najszybciej do lekarza. kolejna czesc artykulu

Ale przeczytaj dokładnie co Autorka pisze!Już kilka dni temu testy wychodziły jej niektóre pozytywne, więc do zapłodnienia nie mogło dojść 5 dni temu.Kwestia nie rozbija się to, czy owulacja się opóźniła - tylko czemu wychodzą raz takie a raz takie.

przy tych wczesniejszych poronieniach mialam stwierdzona ciaze i wczesne poronienia w szpitalu a teraz tylko badali mocz mieszkam w irlandii i tutaj nie moge sobie isc poprostu na bete :( i tak sie cieszylam ze z moczu zrobili no nic zostaje mi chyba zaczekac na @ jesli nie przyjdzie pojde jeszcze raz do lekarza dzis nawet mnie nie zobaczyl lekarz tylko w recepcji dli pojemnik na mocz i zadzwonili z wynikiem

owulacja raczej byla mialam plodny sluz i mam juz 13dzien wysokich temperatur wiem ze niemoge napewno okreslic owulacji ale raczej byla

kup super czuly test domowy.. powtorz za kilka dni jezeli @ nie przyjdzie na tym forum czytalam ze nawet dopiiero 2 tygodnie po terminie testy wychodzily pierwszy raz... wiec...

Ale ja nie twierdzę, że wcześniej nie roniłaś. Nawiązywałam brakiem poronienia do sytuacji obecnej.Masz rozpiskę temperatur? Mierzysz o jednej staej godzinie, przed wstaniem,tuż po przebudzeniu, przy styku z błonami, jednym termometrem? Badasz do tego śluz? Super, wrzucaj rozpiskę. Pomogę sie upewnić co i kiedy.Ja znikam się kąpać, za jakieś 20-30 minut wrócę i napiszę, co sądzę (o ile mi się dziecko nie zbudzi...)

ok wiec opisuje 16.02: 36,6-rano dostalam @ 17,18,19,20,nie.mierzylam 21-36,7 22-36,6 23-36,6 24-36,6 25-.36,7 26-36,5 27-36,6 28-36,5 1.03-36,4 2.03-36,6 3.03-36.8 4.03-37,0 5- 36,9 6,7,8,9,10,11,12,13,14,-36,8-37,0 15-36,8 rano i 37,2-37,5w dzien 16 - 36,8 rano i ok 37,3 w dzien mierze rano przed wstaniem z luzka w pochwie o tej samej godzinie czasem mierze tez w ciazgu dni przed terminem @ bo zawsze spada nawet w ciagu dnia sluz plodny byl od 26.02 stosunek 27.02.i 2.03

termometr jest ten sam elektroniczny pokazuje jedna liczbe po przecinku ale jest dobrej jakosci dokladny

Faza lutealna od 3 marca.Stosunek w dni odpowiednie, ale.. za mało wyższych temperatur, by podejrzewać nieprawidłowości.Wiem, że to się tak łatwo mówi ale następnym razem szczerze radzę odczekać do 18 wyższych temperatur z testem, żeby nie było rozczarowania. Na tak wczesnym etapie faktycznie mogło dojść do problemów z zagnieżdżeniem. Tj proces ten mógł się rozpocząć, stąd wzrost hcg - i równie dobrze mógł zostać przerwany - stąd spadek hcg. No ale - to tylko moje gdybania.

ja tez tak mysle ale @ juz powinna chyba byc albo przynajmniej spadek temp ? jak myslisz?

Teoretycznie faza lutealna ma prawo trwać nawet 17 dni i jest to prawidłowość. Mnie zdarzały się f-l długie na 16-17 dni i było ok.Dlatego przy 13 na pewno nie ma czegoś takiego jak to, że miesiączka powinna być. Prawidłowa faza lutealna wynosi minimum 12 a max 16-17 dni.

u mnie zawsze jest 11 lub 12 dni wysokich temperatur po czym spadek i @

ok dzieki wielkie wiec mam czekac spokojnie na @ :) dzieki za pomoc :)

Nie ma za co.Życzę mimo wszystko udanych starań ;)

oh dzieki mam nadzieje ze w koncu sie uda :) chiala bym juz aby przyszla ta wredna @ i abysmy mogi zaczac nowy mam nadzieje szczesliwy cykl :)

Ja robiłam wprawdzie bete hcg z krwi która jest 100% pewna i wynik 0 czyli brak ciąży a dwa dni później już 1700 teraz czyli 3-4 tydzień. Teraz jestem już w 9 tygodniu i jestem najlepszym dowodem że laboratoria też popełniają pomyłki:-D