Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak pomysłu na nick

Karmiące mamy - czy pijecie mleko z kartonu ?

Polecane posty

Nie piłam od porodu mleka a mam już straszną ochote , córka ma 3 miesiace , ma/miała tez kolki . Chce wprowadzić mleko z płatkami kukurydzianymi w swoim menu . Mój mąż twierdzi że musze te mleko przegotować , bo takie prosto z kartonu może zaszkodzić dziecku .

Gość tylko w folii przegptowane

Gość mby
tak ja prosto od krowy

te w kartonach są pasteryzowane i miliony zabitych mikrobów zostaje w yum kartonie fujjjjjjjjjjjjjj

ja nie piję wcale mleka. mały ma skazę białkową a mi tak się chce budyniu, jogurtu czy serka białego....ale co tam jeszcze z 6 miesięcy i się napiję :P

ja z regóły też nie ...ale jeśli już raz na miesiąc robie sobie jakis budyn czy manne na mleku to własnie mleko z folii ! Nie dajmy sie zwariowac ...mleka powinniśmy uzywac sporadycznie choćby tak jak piwo,pepsi czy inne takie 🖐️

Gość to jajajjaja
od pierwszych dni po porodzie piłam mleko. Moje dziecko nie jest alergikiem.

jeżeli mleko jest pasteryzowane możesz pić prosto z folii lub kartonu. tylko zobaczy, czy nie uczula dziecka. nie radziłabym pić surowego mleka prosto od krowy.

dzięki :)

Gość jestem mała ////
jeżeli mleko jest pasteryzowane możesz pić prosto z folii lub kartonu... TOTALNA BZDURA !

ja nie rozumiem, dlaczego w naszej kulturze jest tyle mitów na temat mleka. Może uczulać, to fakt. Ale już ta gadka o "zupie bakteryjnej" mnie powala na kolana :P i jeżeli moje dzieci nie będą uczulone na białko mleka krowiego, to też będę pić mleko pasteryzowane BEZ GOTOWANIA, bo zostało już przecież poddane obróbce termicznej

Gość to jajajjajaj
Ja takie piję i nic nie jest mijemu dziecku !!!!

ja piłam takie w ciązy i przy karmieniu. Podgrzewam w mikrofali - ale jestem wyrodna:P

jasne ze mozna... jak dziecka nie uczula i nie ma problemow z brzuchem to wszystko mozna... moje niestety mialy skaze bialkowa wiec nie moglam...

Gość tylko wbijcie sobie do łbów
ze to może sie dopiero po latach ujawnic .... tak było ze mną ...:O w moim domu tez pasiono nas zupą mleczną a moja matka niedługo na wózku wyląduje taką ma osteoporoze ...ja znowu mam podejrzenie astmy ....od 5 lat nie pije mleka sporadycznie do kawy .

Gość tylko wbijcie sobie do łbów
kiedys w tv był na ten temat program i lekarze sami potwierdzali ze wapń i białko z mleka krowiego jest świetne ale...do budowy kopyt i krowich rogów ....A jak bedziecie mieli szczescie to dzieciaki wam nie zachorują np na astme albo osteoporoze

Gość pijcie pijcie kto wam zabroni
:D :D ja nie pije tego świństwa bo WIEM na czym polega pasteryzacja

pijcie pijcie kto wam zabroni rozumiem, że nie spożywasz niczego, co zostało poddane procesowi pasteryzacji? soki z kartonu, dżemy, piwo... itd itd itd

..." "Żaden żyjący na wolności ssak na świecie (oprócz człowieka), będąc dorosłym osobnikiem nie spożywa mleka. Tak urządziła to natura... " A to stwierdzenie powinno do was przemówic ...macie dzieci!

Żaden żyjący na wolności ssak na świecie (oprócz człowieka) nie używa internetu :P ani nie robi wielu innych rzeczy i co z tego?

zdarza sie ale baardzo sporadycznie .Dzemy robie sama ,mleko do kawy nie czesto ....soków nie pijam tylko wode .Ale chyba lata badan -jeśli chodzi o mleko mówią same za siebie ! Ale myśleze dopiero nastepne pokolenia cos z tym zrobia bo z nami juz sie nie zwojuje nic 🖐️

Gość moje dziecko przez pierwsze
2 latka chorowało i kiedys w klinice lekarz zapytał mnie czy piłam mleko w ciąży ...Piłam on tylko pokiwał głową i powiedział : I po co?!

i co, dżemu nie pasteryzujesz? a co z piwem? tam to dopiero zdechłych drożdży pływa :P ile lat temu ludzie udomowili krowy i piją mleko? co to, nasze mamy to wymyśliły?

Gość Casami prUbujemy na parkingu
ludzie udomowili krowy wiele lat temu i nic to nie znaczy !:O tak sie robiło z konieczności ....z biedy-łatwo dostępny pokarm. jesli tak porównujesz to ....mieszkaj w szałasie ,gotuj na ognisku itd i ubieraj sie w skóry ....ech kafe i wasza filozofia ... kto chce niech pije ale tez jestem przeciwnikiem picia przez dzieci . A te reklamy mleka powinny byc zabronione !!!Nie zdajecie sobie sprawy jak potężne są koncerny mleczarskie i do czego sie mogą posunąć . No ale na kafe siedza sami specjalisci ...a naukowcy prowadzący na ten temat badania to po prostu banda idiotów ....pokory troche \

Gość Bez przesady.
Masz ochote-pij. byle nie w nadmiarze.