Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhhfffffffffkjkkkkkk

zastanawiam się nad lewatywą. co o tym myślicie?

Polecane posty

do bb co do podków pod oczami,to nie mogę ci nic doradzić. Niestety nie jestem lekarzem. Zrób sobie badanie krwi, może masz anemię? Chociaż w rodzinie mam osobę z mocno podkrążonymi oczami. Zrobiła wszystkie możliwe badania, wyniki były bardzo dobre, no i lekarz stwierdził,że sińce pod oczami to taka jej uroda Pozdrawiam

Gość bb..
ja nie wierze w too, ze to taka uroda.. mam bardzo podkrązone do tego sa koloru fioletowego, dzisiaj tez czuje kłucie z prawej strony i zastanawiam sie czy to nie od lewatywy i jestem na etapie rozmyslan czy przerwac ta kurację. Wszystko mam juz przygotowane do zabiegu tylko sie waham. a boje sie czy to klucie na ma zwiazku z nerkami niestety. jakis czas temu chodzilam na terapie aparate mora. tam w badaniu wyszlo, ze mam cos z nerkami ( zapalenie kłebuszkow nerk. itp) chodzilam na rterapie i ponoc wyleczylam ale czy do konca wierzyc terapii mora ...

Gość bb..
a jednak zrobilam kolejna lewatywe, bardzo mnie przeczyścilo i co jakis czas gonie do toalety. nadal jednak zastanwiam sie skad to kłucie, jeszcze tak mysle, ze to moze watroba sie odzywa bo wczoraj i przedwczoraj zjadlam po jednym ząbku czosnku

Gość bb..
bardzo bym prosila jeszcze o odpowiedz na pytanie co z lewatywą jesli zbilza sie okres, czy nalezy zaprzestac?

bb... To klucie w boku nie ma zwiazku z nerkami, bo by Cie klulo symetrycznie. Nie ma tez zwiazku z czosnkiem. Ja bym na Twoim miejscu naprawde zrobila sobie przede wszystkim przerwe w lewatywach i sprawdzila, czy klucie minelo. Okres sam w sobie nie jest przeciwwskazaniem do lewatywy, ja sobie czasem specjalnie robie lewatywe wlasnie pierwszego dnia (z dwoch powodow, po pierwsze czuje sie bardziej odprezona pozniej, a po drugie, w czasie okresu wole sie kochac analnie a przy czystej pupie komfort jest duzo wiekszy). Ale w Twoim przypadku zgadzam sie z Wolke, nie rob, zrob sobie przerwe, ja uwazam ze naprawde przesadzasz z ta czestoscia. A co do oczyszczania watroby - sorry, ale ja uwazam ze Malachow i Tombak powinni sobie raczej mozg oczyscic

Gość aneteeee
Zdrowa jest pierdolnieta na glowe!!!!!!!!!!!!!!!!! piszesz glupoty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość bb..
ok jesli teraz dostane okres to przerwe ale w takim razie przerwe tez kuracje i po okresie mam normalnie kontynuowac? dajmy na to dzisiaj jest 6 dzien lewatywy wliczajac te dwa dni nie udane czyli jutro bylby siodmy, jesli jutro nie zrobie, a pod koniec tygodnia nastepnego to bedzie kontynuacja czy musze zaczynac od nowa? co do klucia zdrowa to czemu ja caly czas mysle ze to cos od nerek? co to wogole znaczy klucie symetryczne? mnie pokluwa prawa strona i czasem poczuje klucie tez z lewej strony. co do częstosci to wkoncu nie ja wymyslilam te codzienne lewatywy ja tylko trzymam sie przepisu by oczyscic dobrze jelito. a uparlam sie bo chce za wszelka cene oczyscic watrobe, a zeby to zrobic to musze miec czyste jelito:(

dzień w tą czy w drugą stronę nie gra roli .Powinnaś wyczuć po wypróżnieniach ,czy tyle lewatyw wystarczy.Teraz sama widzisz dlaczego na początku nalezy wykonywać wlewy codziennie.Pierwsze wykonujemy zdenerwowane w napięciu i zawsze wyjdzie coś nie tak, tak więc potrzeba paru dni żeby zabieg wykanać właściwie Pozdrawiam

Gość bb..
wolke--> no tak masz rację.. ja czuje, ze potrzebuje tych lewatyw chociaz wlasciwie nie wiem jak poznac czy wystarczy czy trzeba nadal robic. po kazdej lewatywie czysci mnie, dzisiaj wyszły w kale biale kropki, nie wiem co to takiego przychodzi mi na mysl, ze martwa grzybica. min. odtruwalam sie z niej na mora ale to bylo jakies pol roku temu. kiedy nie bede mogla to po prostu nie zrobie ale bede starala sie liczyc dni by wyszla miesieczna kuracja

Gość bb..
zdrowa-- myslisz? to byloby super... :O ogolnie to cierpie na ŁZS a to ponoc zwiazane jest z grzybicą . Jakies pol roku temu leczylam grzybice aparatem mora i ponoc zostalam odtruta

może spróbuj lewatyw z moczu. Uryna ma silne działanie przeciwgrzybicze.

Gość bb..
wolke a czy moglabys mi napisac jak postepowac z uryna bo moglabym sprobowac przy czym boje sie bo nie wiem ile, jak uryne itd. bede ci wdzieczna. jeszcze myslalam o lewatywie z octem jablkowym bo mam problemy krązeniowe, dretwienie nog, powiekszone zyly + naczynka pękaja czy lewatywa z octem jablkowym moglaby pomoc? slyszalam, ze ocet dobry jest na zylaki

normalnie siusiasz do słoika ,jak uzbierasz odpowiednią ilość moczu to podgrzewasz w emaliowanym garnku i do pupy. co do octu jabłkowego ,to dobrze jest zażywać doustnie i wcierać w zmiany żylakowe. Pozdrawiam

Gość bb..
tak ale czy proporcje beda podobne jak np z sokiem z cytryny tzn lyzka moczu + litr wody?dziekuje za odp.

bb... Mocz to nie sok z cytryny :). Proporcje sa takie: 2litry moczu, 0 lyzeczek wody. Mocz jest rzeczywiscie OK do lewatyw, bo jest ja´lowy, ma dobre pH i sie nie wchlania, ale o jego wlasciwosciach przeciwgrzybicznych to przyznam sie szczerze, ze nie slyszalam

Gość bb..
zdrowa no tak to nie sok z cytryny :D a orientujesz sie moze, czy musi to byc swiezy mocz bo zastanawiam sie czy jestem w stanie jednorazowo usiusiac 1 litr. i jesli nieodparowany to musze go zagotowac i zaraz wylaczyc tak? potem tylko ostudzic do temaperatury ciala, a mocz odparowany gotuje tak dlugo az zostanie polowa dobrze mysle? aha i tu chodzi tylko o sam mocz bez dodatkow typu ?

do bb Mocz odparowany zostaw na pózniej. Lewatywy rób normalnym moczem. Ja zaczynam zbierać mocz dzień wcześniej ,a przed użyciem lekko podgrzewam, co do działania przeciwgrzybiczego uryny , to również zaleca się wykonywać nią irygacje przy grzybicy pochwy lub moczyć nogi przy grzybicy stóp. Pozdrawiam

aha,naczynie z moczem powinno być przykryte gazą lub ściereczką .

Gość bb..
wolke--> dzisiaj nazbieram ok litra moczu jutro go lekko podgrzeje i to wlasciwie tyle, zadnej soli sie nie daje rozumiem. dzieki za informacje

Gość m_ligeza
tak idz z wiadrem po ludziach na pewno nazbierasz , walnieta idiotko

Gość bb..
masz jakis problem?

Gość aguniak
szczaj do wiadra pij i wlewaj w doope! :D

Gość Sulo
witam przeczytałem te wszystkie posty jesteście WALNIECI !!!! W XX wieku wypisywać takie brednie jak w średniowieczu , powinniście jeszcze żreć rtęc jak tamtych czasach i nie tak bardzo odległych jak dziwne medykamenty z sproszkowanych mumii egipskich do KREMACJI WAS WSZYTKICH POPIOŁ ROZSYPAĆ NA POLE TO PRZYNAJMNIEJ COŚ UROŚNIE POZDRAWIAM WSZYTKICH PSYCHICZNYCH NIE ZAPOMNIJCIE WYPEŁNIĆ APLIKACJI DO KREMACJI PODPIS OSOBIŚCIE ZA ŻYCIA

Do sulo Nie martw się, na popiół też przyjdzie czas. A ludzie upierdliwi żyją krócej ! Pozdrawiam

Gość woisna
co się stało,że nikt nie pisze?

Gość bb..
ja mialam przerwe ale teraz przymierzam sie do lewatywy z moczu chce od jutra zaczac mam nadzieje, ze taki mocz z dzisiejszego dnia bedzie dobry...

ja mialam 5 lewatyw ale to przed kolonoskopia:o ło matko:/