Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewela19

papierosy i ciaza

Polecane posty

Gość paląca
a moja paliła ze mną w ciąży i jakoś nie mam alergii i jestem zdrowa:P Dlatego też liczylam ze i moje dziecko urodzi sie zdrowe:)

Moja koleżanka paliła w pierwszej ciąży i urodziła martwe dziecko. Udusiło się pod koniec ciąży. Paliła podczas drugiej ciąży i dziecko miało problemy z płucami. Lepiej nie pal autorko i nie czekaj na wpisy, że ktoś tam palił i urodził zdrowe dziecko. Dziecko matki palaczki na pewno poniesie konsekwencję jej palenia, może od razu nie będą znane. Ciążą to bardzo dobra motywacja, aby przestać palić. Lepiej droga autorko pieniądze wydaj na dziecko, siebie; a nie na papierosy.

>> a co z tymi co pala 15 lat? A jaka różnica pomiędzy 5, 10, a 15 lat? Nałóg to nałóg niezależnie od stażu. Wystarczy chcieć rzucić :)

>> moja paliła ze mną w ciąży i jakoś nie mam alergii i jestem zdrowa Masz ostro popierdoloną matke.

Gość Bogdann
Ty jeszcze zastanawiasz się nad rzuceniem??? Współczuję Twojemu dziecku że będzie miał taka matkę. Jaka ty szkołę skończyłaś???

Gość paląca
no mam i ja tez jestem popierdolona matką bo pale:P A tak na powaznie to uwazam ze nie powinno sie w ciazy palic i zaden przyklad zdrowego dziecka kobiety palacej w ciązy nie jest argumentem do tego by palic

Chyba koleżanka była na tyle głupia, że nie skojarzyła śmierci dziecka z paleniem. O jego śmierć oskarżała lekarzy. Mam nadzieję, że urodzę zdrowe dziecko. Odżywiam się pod kątem dziecka i potrafię sobie odmówić wszystkiego dla dobra dziecka. Nie piłam coli ani niczego, co zwiera kofeinę dla dobra dziecka. Ciężko mi było na początku, ale wszystko da się wytrzymać dla dziecka.

Gość fajerwerki_
Ja palilam cala cieze , dziecko urodzilo sie zdrowe , jest juz dorosle i ma swoje dziecko. Oczywiscie , nie pochwalam palenia w ciazy . Niedawno gdzies czytalam, ze gumy lub pastylki z nikotyna sa duzo bardziej szkodliwe na plod niz papierosy. Tak wiec nie bierz tego , postaraj sie przynajmniej zredukowac palenie do minimum. Tyle chyba dasz rade zrobic :) . Moja kolezanka tez byla w ciazy i palila , niewiele 1-2 papierosy dziennie i polozna ja pochwalila, ze w ciazy nie palila . Nie wiem po czym to stwierdzic mozna , ponoc po kolorze lozyska. Ja palilam troche wiecej , ok. 5 papierosow. A na krzykaczki nie zwracaj uwagi bo zwariujesz. Niech kazdy pilnuje sam siebie .

od palenia dzieci nie rodza sie chore jestem przeciwniczka palenia w coiazy ale moja mam paliła jakbyła ze mna w ciązy.i jestem zdrowa moja siostra paliła w ciazy tez .głupota ale co zrobisz

Gość ROBERT_Poznań_27
Jesteś jebnięta i to zdrowo....Jesteś w ciąży i jeszcze rozważasz czy rzucić czy nie i oczekujesz wypowiedzi które cie uspokoją??? co za margines....

Gość jesli dopiero planujesz zajsc
w ciażę to staraj sie rzucić. jesli jestes juz w ciaży to stopniowo zmniejszaj liczbe wypalanych papierosów bo twoje dziecko podobnie jak ty tez sie uzależniło od niktoyny i nagłe odstaweinie również dobrze nie zadziała. tak czy siak palenie szkodzi!!!!!!!!!

Forest gump - matki w ogóle nie powinny palić. Co z tego, że nie palą przy dziecku? Przyjdą ze śmierdzącym oddechem i nachuchają mu prosto w twarz.

Gość ROBERT_Poznań_27
fajerwerki_ dla mnie jesteś przykładem tępej baby która ma swoje lata a dalej żyję w swoim chorym świecie, takim jak ty nie przetłumaczysz argumentami bo argumentować to można z dziewczynami na poziomie. PATOLOGIA

Gość młodaaaa no znów
nie przesadzajmy z tym całkowitym unikaniem kofeiny.;)

to ze jedna urodziła martwe dziecko albo z zespłem downa ...nie ma nic wspolnego z z paleniem!! alergii tez nie mzona sie nabawic przez to ze matka paliła w ciazy...jak chcecie zeby dziecko nie miało alergii to dobrze zeby matka w ciazy pojechała na wies...gdzie duzo pol zwierzat. zeby mmiec kontakt z alergenami ;)...wetdy jest mniejsze prawdobodobienstwo ze dziecko bedzie alergikiem

Gość no wlasnie alergia
jak juz cos nie jest związana z paleniem.

Gość nie mam nic przeciwko
temu, ze kobieta w ciaży raz na jakiś czas wypije np. symboliczną lampkę wina ale zeby palić?????????!!!!!!!!!!!!

Młodaaa masz rację, ale z dwojga złego lepiej dla dziecka jeśli już pali po urodzeniu niż podczas ciąży. Zastanawiałam się jak to będzie kiedy urodzę, czy zechcę znowu palić, ale na pewno tego nie zrobię bo raz - faktycznie nie chcę aby dziecko czuło ode mnie odór papierochów, po drugie byłoby mi zwyczajnie wstyd przed dzieckiem, bo jakim ja będę autorytetem wtedy? Nie jestem za paleniem jak już się zakłada rodzinę...

Gość Boże czytasz i nie grzmisz
Po pierwsze każdy normalny lekarz powie wam, że nie mozna ABSOLUTNIE rzucić palenia z dnia na dzień tylko i wyłącznie dlatego, że dowiedziałyście się o ciąży.To jest również bardzo ryzykowne dla dziecka, ale jak i dla zdrowia jego matki. Sory dla mnie głupią i tępą suką może być tylko i wyłącznie osoBa, która w ten sposób wyraża się o innych,przypuszczam, że to z braku argumentów. Droga autorko, powiem Ci tak.Jestem w ciąży i również miałam problem z papierosami co więcej przez pierwsze dwa miesiące paliła prawie 100% więcej niż przed ciążą!!Ale w 3 miesiącu, któregoś dnia zapaliłam papierosa i nie miałam ochoty wypalić go całego.W chwili obecnej papieros jest moją tkz. zachcianką i na chodzi mnie na niego mniej wiecej raz na 4 dni i czuje się w pełni zaspokojona.Multum kobiet przepaliło i całą ciąże i żyją. Chciałam jeszcze zauważyć, że wg statystyk chore dzieci rodzą się częściej u kobiet ściśle przestrzegających diety itp. niż u tych, które powiedzmy "wiedzą jak nie zaszkodzić, ale nie popadają w paranoje i psychozę"!

Od strony naukowej :) Papierosy w ciąży szkodzą dziecku chociażby z tego względu, że dziecko w brzuchu podczas palenia matki przyzwyczaja się do niewielkiej ilości tlenu, po urodzeniu jest większe ryzyko śmierci łóżeczkowej, kiedy dziecko nie jest wyuczone pobierania wystarczającej ilości tlenu...

Gość Boże czytasz i nie grzmisz
A wg innej teorii naukowej dziecko wytwarza barierę ochronną i świetnie radzi sobie z przyswajanie tego co dla niego dobre i odrzucaniem zbędnego czy złego jak kto woli.

własnie nie mzona rzucac z dnia na dzien poza tym alkohol jest duzo gorszy dla dziecka niz papierosy.i nawet lampka moze grsza krzywde narobic FAS - Zespół Alkoholowy Płodu (FETAL ALCOHOL SYNDROME) ... najgorzej pic w pierszym trymestrze wtedy zaczyna sie kształtowac układ nerwowy ...

Gość kjwasnica na gesinie

Gość wiadomo że nie mozna
rzucić palenia z dnia na dzień bo może narobić jeszcze większych szkód.:o