Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosk

tabletki a lekarz

Polecane posty

Gość zosk

dziewczyny mam pytanie. czy idac do gina po tabletki, lekarz wam przepisuje je bez niczego? czy tak jak mnie karze wam zrobic badania(cytologie,usg)? bo wg mnie to troche dziwne. lekarzowi sa naprawde potrzebne te badania czy zbija tylko kase?

Gość ktosxx
no musi Cie lekarz zbadac, wiec to normalne:)

Gość lekarzowi nie są potrzebne
Lekarzowi te badania nie są potrzebne, ale czy ty chcesz, żeby ci zapisał tabletki pierwsze z brzegu czy odpowiednie dla twojego organizmu? Jak chcesz to nie rób żadnych badań, a potem przez lata będziesz odczuwała skutki uboczne! Wypisując za pierwszym razem tabletki powinno zrobić się cytologię ( chyba, że jesteś dziewicą to zrobi później), żeby sprawdzić czy nie ma stanu zapalnego w szyjce macicy. Zrobić ogólne badanie ginekologiczne - sprawdza prawidłową budowę narządów. USG- wykluczyć torbiele, cysty, policystyczne jajniki badanie hormonalne - przy niektórych schorzeniach nie wolno brać tabletek Hormony to nie witaminy!

Jeżeli lekarz zlecił Ci badania, to widocznie trafiłaś na specjalistę, a nie konowała. Nie wszystkie tabletki są odpowiednie dla twojego organizmu. Jedne możesz brać, a drugich nie. Ja miałam USG dopochwowe, cytologię i badania krwi. Jak inaczej lekarz miał dobrać odpowiednie dla mnie tabletki?

Gość a ja nieeeeee
ja trafiłam w takim razie na konowała bo nie badał mnie tylko wypytał o choroby :o