Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niteczka24

Wszystkim kobietom zmagającym się z HIRSUTYZMEM i niechcianymi włoskami POLECAM!

Polecane posty

Gość niteczka24

no właśnie... jestem jedną z tych strasznych kobiet, które mają problemy z niechcianymi włoskami na twarzy. odkryłam niedawno bardzo prostą, bardzo skuteczną i ekstremalnie tanią metodę usuwania tzw. "wąsika". to, czego potrzebujesz to jedynie około 40 cm zwykłej bawełnianej nici (dość cienkiej) i odrobina wprawy. z nitki należy zrobić pętle, którą trzeba odpowiednio skręcić. później pozostaje już tylko depilacja. ponieważ ciężko wytłumaczyć słowami w jaki sposób należy skręcić nić (choć w praktyce jest to bardzo proste) pokażę wam krótki filmik instruktażowy. http://www.youtube.com/watch?v=iVmbHB2p4WM zaczęłam używać nici do depilacji jakieś 2 miesiące temu i jestem bardzo zadowolona. skończył się koszmar z pęsetą, podrażnieniami po wosku i depilatorze i wrastającymi włoskami. po depilacji nicią wystarczy przemyć twarz i dać jej ochłonąć przez jakieś 15 min, podrażnienie schodzi bardzo szybko, po kwadransie możesz się cieszyć głądką, niepodrażnioną skórą. świetne dla alergików. jeśli macie jakieś pytania - chętnie odpowiem :)

Gość miss mazowsza
A jak długo utrzymuje się efekt? Ja próbowałam tej metody,ale mi nie wychodzi. Słyszałam,że jest dobra na meszek,a nie na ciemne grube włosy. Jak to jest u ciebie? I napisz koniecznie jak długo utrzymuje się gładka skóra.

Gość igła z nitką
Ja tą nitką to się chleba nie dorobię przy moich włosach. Do depilacji brwi to się nawet nadaje ale trzeba nabrać wprawy.

Gość eetam nuda
ta nitka po prostu urywa włosy tuż przy skórze, dlatego nie ma podrażnień, ale potem expresowo odrastają :) taki sam efekt da golenie maszynką

Gość niteczka24
nie urywa, tylko wyrywa :) mechanizm jest taki sam jak przy depilatorze, sprobujcie same, wlos wkreca sie w nitke i jest wyrywany razem z cebulka - w jaki sposob nic mialaby przeciac (zgolic) wlos? niepojete, jakie ludzie maja pomysly :D. u mnie efekt utrzymuje się około dwóch tygodni. pozniej wloski odrastaja ciensze i bardziej miekkie. golenie maszynką to cos zupełnie innego - z dala czuć, ze pani, ktora to pisala nigdy nie probowala nitki i nie ma o tym zielonego pojecia :) nitka radzi sobie zarowno z meszkiem, jak i z grubszymi włoskami - cos o tym wiem (niestety) zreszta babka na filmiku depiluje tym brwi, a jakiej grubosci sa brwi to kazdy wie. nikogo nie zmuszam, po prostu mi to pomoglo, a wiem, ze duzo kobiet boryka sie z takim problemem. jesli ktos ma ochote pocwiczyc, to zachecam, efekt jest tego wart, a koszt jest znikomy.

Gość dzieki sprawdzimy

Gość sprawdziałm
faktycznie, nie wyrywa, nie goli , a tylko urywa przy skórze :(

Gość ....finka
To metoda aruwedyjska .Ostatnio pokazywana w "Pytaniu na sniadanie "

Gość niteczka24
racja. coraz wiecej salonow kosmetycznych oferuje taka metode depilacji (brwi przede wszystkim). :)

PRZECZYTAŁAM, ZOBACZYŁAM, WYPRÓBUJĘ ,BO MAM NA CZYM. POZDRAWIAM