Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lemurrka

Początek z tabletkami anty, proszę o pomoc!!!

Polecane posty

Gość lemurrka

Witam, dziś jest mój drugi dzień z pierwszymi tabletkami anty- Logest. Mam parę pytań do dziewczyn, które nie są już nowicjuszkami w tym temacie ;) 1. W jakim czasie powinnam spodziewać się skutków ubocznych, tzn. bólu głowy, piersi, złego samopoczucia? 2. Czy obecne krwawienie będzie trwało tyle co zawsze, czy krócej? 3. Od kiedy mogę czuć się w 100% zabezpieczona?

Gość lemurrka
bardzo proszę o pomoc :)

1. Ja miałam lekkie mdłości przez pierwszy tydzień, potem żadnych skutków ubocznych. Każdy reaguje inaczej ale jeżeli mają wystąpić jakieś skutki uboczne to po kilku tabletkach. 2. To akurat sprawa indywidualna. Ja miałam okres tyle samo dni i żadnych plamień. 3. Teoretycznie jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki ale lekarz Mi radził przez tydzień stosować prezerwatywę. Po tygodniu już było z finałem w środku i póki co przez 4 lata nic się nie stało.

Gość niee... no taa
ja brałam novynette przez 5 lat i w ciąży nie jestem ani nie byłam :) zabezpieczona jesteś od pierwszego dnia ale żadna metoda nie daje 100 %, chyba, że stosujesz wszystko zgodnie z ulotką to wdety 99,9 % :D po jakimś czasie krwawienie się zmniejszy

Gość lemurrka
dzięki za odpowiedź :) ja po 2 tabletkach na razie nie odczuwam żadnych negatywnych objawów, oby tak dalej :)A co ze sprawą wagi, czy przytyłaś? brałaś może Logest kiedyś?

Gość niee... no taa
a skutki uboczne dopadły mnie po kilku latach i to było powodem odstawienia

Gość lemurrka
A co do krwawienia to miałam na myśli ten okres, który mam teraz- czy będzie trwał 5 dni (bo tyle trwał zawsze) czy za sprawą tabletek skończy się wcześniej, np. po 3 dniach?

Gość niee... no taa
to sprawa indywidualna ja akurat nic nie przytyłam, mogę ci powiedzieć że po tych 5 latach po odstawieniu to dopiero mnie dopadły skutki uboczne- zaburzenia hormonalne, trądzik, monstrualne okresy, dziwne zgrubienia i guzki w piersiach (wybieram się właśnie na usg z tego powodu)

ja bralam rozne tabletki zalezy od osoby skutki uboczne pojawialy sie najczesciej po ok 3 miesiacach stosowania, podczas stosowania tej antykoncepcji zaszlam w ciaze jestem teraz w 39 tygodniu:) takze ostrzegam nigdy nie ma 100%:) lekarz tlumaczyl moja ciaze tym ze bralam antybiotyk przez tydzien przed samym okresem wiec teoretycznie nic nie powinno sie stac a jednak.... pozdrawiam:)

Gość niee... no taa
ale nie chcę cię straszyć każdy ma inaczej ja żałuje że brałam tak długo ale komfort psychiczny bez strachu przed ciążą to mega +

a i po wiekszosci tabletek nie tylam moze troszke tylko za to piersi mialam wieksze 2 rozmiary siostry mi okropnie zazdroscily bo nie wyrozniamy sie duzym biustem:( niestety gdy robilam przerwy kilkumiesieczne bez tabletek to wracaly do swojego malutkiego rozmiaru:( tylko tego mi szkoda:)

Gość lemurrka
spiniaa, ale to chyba jesteś jednym z nielicznych przypadków :) bo bardzo rzadko kobiety zachodzą w ciążę stosując tabletki, aczkolwiek jak widać, czasem się zdarza :) Wszelkie skutki uboczne mnie odstraszają, ze skokiem wagi i trądzikiem na czele, ale ginekolog powiedziała mi, że tabletki do wagi nic nie mają, ew. mogą czasem podwyższać apetyt, jednak od samych pigułek się nie tyje. Mam też nadzieję, że piersi mi się podniosą:D

Gość lemurrka
spiniaa, właśnie co do piersi- ja mam duży biust, jednak chciałabym aby był trochę wyżej ;) nie jest jakiś obwisły, ale zauważyłam, że w czasie okresu wygląda o wiele lepiej, bo jest twardszy i jędrniejszy- liczę właśnie że taki będę mieć biorąc te tabletki ;) Pytanie więc brzmi: biust Ci się po prostu powiększył czy jednocześnie był też jędrniejszy?

Gość miskaaaaaaaaaaaa
ja biore yasmin 2 rok, zero skutkow ubocznych. Krwawienie u mnie trwa nieznacznie krocej. 100% to chyba jak jestes bezplodna;)

czasem podwyzszaja apetyt tak slyszalam bo u mnie akurat nie ale za to czesto zatrzymuja wode w organizmie i mozesz czuc sie taka troche nabrzmiala ale mam nadzieje ze tak jak ja najbardziej nabrzmiejesz w biuscie:D

byl bardzo jedrny i twardy po prostu mialam wygladajace jak lekko sztuczne cycory:)

Gość podobnież
no wlasnie antybiotyk oslabia dzialanie tabletek, wszedzie o tym trąbią, więc trzeba sie dodatkowo wtedy zabezpieczac

co do krwawien to trwaly 3 moze 4 dni a zwykle mam 7 i do tego obfite a po tabletkach mialam bardziej jak duze plamienia to tez bylo super:) jak urodze to robie sobie wszczepke na 3 lata jest lepsza bo mozna pic alkohol i nic nie wplywa na skutecznosc nie tak jak przy tabletkach

Gość lemurrka
Dzięki za wszystkie odpowiedzi :) Słyszałam, że poza antybiotykami także spora dawka alkoholu osłabia działanie tabletek. Zależy mi też bardzo na tym, aby tabletki zmniejszyły mi bóle menstruacyjne, bo do tej pory pierwszego dnia okresu byłam całkowicie wyłączona z życia- nie było mowy żebym ruszyła się z domu, nawet jeśli mialam tego dnia zajęcia na uczelni :( Ginekolog "obiecała", że biorąc tabletki zapomnę o tym koszmarze, oby...

Gość lemurrka
spiniaa, pozwól jeszcze ze zapytam po jakim czasie brania tabletek powiększyl Ci sie biust? :)

Gość lemurrka
up

ja biore logest 2 lata, piersi sie zwiekszyly po 2 miesiacach ale pozniej wrocily do normalnego stanu teraz sie powiekszaja przed okresem. w pelni zabezpieczona jestes bo 1 miesiacu brania tabletek czyli przy drugim opakowaniu. przy pierwszym organizm sie musi przystosowac i nie zawsze tabsy sa skuteczne

okres mi twa okolo 3 lub dni bol jest o niebo mnieszy jak wtedy gdy ich nie bralam. jak zaczyna mi sie okres tylko w 1 dniu musze wziasc proszki ale pozniej jest luuz. polecam tampony przy ookresie. jak zaczelamich uzywac okres mi sie robil coraz krotszy.

Gość lemurrka
mikach, co tampony mają do długości okresu bo nie bardzo rozumiem? :) ja stosuję je od jakichś 3 lat i nie wpłynęły w żaden sposób na okres :P Ginekolog mi powiedziała, ze zabezpieczona jestem już w pierwszym tygodniu brania tabletek, nie mogę czekać z seksem aż miesiąc :P A jakiekolwiek inne metody anty niestety odpadają :(

Gość lemurrka
up

biust chyba po pierwszym miesiacu byla roznica a ok trzeciego byly juz super i zostawaly dopoki nie zrobilam przerwy ale moja siostra brala razem ze mna i tylko troszke jej sie zmienily wiec tak jak pisalam zalezy od organizmu

Mam pytanie... Pierwszy raz biorę tabletki anty. Po 21 dniu odstawiłam tabletki i dziś jest drugi dzień przerwy, a krwawienie się nie pojawiło.. Czy jest coś nie tak? Czy to normalne i powinnam poczekać jeszcze kilka dni?