Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilllllaaaa

ODPISZCIE PROSZE

Polecane posty

Gość Kamilllllaaaa

Witam mam do was parę pytań. Wpadliśmy z chłopakiem i wzięłam tabletke po stosunku dokładnie 45 godzin po stosunku. Tabletka jaką wzięłam to ESCAPELLE 1500 mikrogramów. Czy któraś z was ją brała??? Na ile procent są skuteczne takie tabletki??? Po jakim czasie powinno nastąpić krwawienie i czy powinno wogóle wystąpić??? Po jakim czasie można wykonać test ciążowy aby był on wiarygodny???

Gość Kamilllllaaaa
Może jednak ktoś coś odpisze czy nie????

Gość jooojjj
niewiem nic na temat tej tabletki - piewszy raz słyszę taką nazwę - ja wiem tylko o postinorze a ją wiem że do 72 godz po się zarzywa ale im wcześniej tym lepiej..

Gość co za tłumok
ale żenada...

brałam skuteczność maleje z czasem jaki upłynie od stosunku chodzi Ci o okres? myślę, że test 2, 3 tygodnie po stosunku

Gość Kamilllllaaaa
Chodzi mi o to czy po zarzyciu jej występuje krwawienie przez tą tabletke????

Gość Baśkkkka
Współczuje ja wziełam 23 godziny po...to było w październiku i zgadnij co? Jestem w ciaży...albo jestem tym 0,001% albo to wcale tak super nie działa. Lekarka nie była zdziwiona - powiedziała, że "plemnik musiał byc silmy" cokolwiek to miało znaczyć. Mam nadzieję, że w Twoim przypadku tak nie będzie.

Gość joojjjjj
widac niewiedziecie jak działą postinor mianowicie trzeba go jak najszybciej zażyć po stosunku bo wówczas m.in. zwiększa śluz i utrudnia plemnikom droge do jajeczka ale jeśli do zapłodnienia doszło wcześniej niż zazyłaś tabletkę to wtedy postinor działa jak lek podtrzymujący ciąże... widać ty tafiłas na taki etap owulacji że bardzo szybko doszło do zapłodnienia - zanim zadziałał lek i stąd ciąża... a co do plamienia, krwawienia to jest to bardzo silna dawka hormonów i każdy organizm reaguje inaczej.. jedny niemają okresu przez jakiś czas, inni mają krwawienia itd itp ale to już indywidulane

Gość Baśkkkka
ale w takim razie powinni mówić, że jesli zaszłaś to zaszłaś i nic nie pomoże a jak nie zaszłaś to "pomoże" -- super działanie :P Ja w sumie jestem w tym wieku, że dam radę, ale wyobrażam sobie jakieś nastolatki liczące na cudowną moc 72 godzin...hehe