Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anusia333

Grecja najładniejsze wyspy

Polecane posty

Gość anusia333

HEJ-potrzebuje rady ponieważ mam zamiar jechać na wakacje do Grecji i nie mam pojęcia którą wyspe wybrać i jaki hotel może ktoś z was był na niezapomnianych wakacjach w Grecji i poleca którąś z tych wyspę ;) no i hotel oczywiście;) Ja rozważam wyspe Chalkidiki i hotel Oceania Club ;) z góry dziękuje za rady;)

Gość Afrodyta z morskiej pianki
Anusiu, Chalkidiki nie jest wyspą, lecz półwyspem - są dwa "palce: tego półwyspu: Kassandra i Sithonia (oba równie piękne) i trzeci, niedostępny palec, na którym mieszczą się klasztory o ścisłej regule. Na Morzu Egejskim, Jońskim i Śródziemnym, które opływają Grecję jest mnóstwo urokliwych wysp i wysepek. Ja byłam na Krecie, Eginie, Hydrze, Poros, Skiathos i Zakinthos. Cudna wydała mi się wysepka Poros (nieopodal Półwyspu Peloponeskiego). Grecja wyspiarska jest przepiękna, więc masz spory wybór, a doradzić jest trudno. Smutne jest tylko to, że ten kraj, tonący w błękitach, bardzo podupadł, ale może na wyspach nie będzie to aż tak odczuwalne...

hej dzięki za odpowiedź ;), a może możesz mi doradzić jakiś hotelik ;) w jakim byłaś na Crecie ?? bo chyba jednak polecimy na Crete no i niemożemy się zdecydować na hotel wszystkie pięknie wyglądaja tylko jakie są w rzeczywistości??tego nie wiemy:( pozdrawiam

Gość Afrodyta z morskiej pianki
Anusiu, byłam bardzo dawno na Krecie wraz z wycieczką i mieszkałam na campingu (w domku), a częśc grupy pod namiotami. To były inne czasy. Hoteli jest w bród, więc każdy może byc odpowiedni. Kreta jest śliczna, chociaż plaże są kamieniste. Jedź koniecznie na wycieczki fakulatywne, a do Wąwózu Samaria - obowiązkowo. W Grecji lądowej i wyspiarskiej jest mnóstwo urokliwych miejsc, można się zakochac. Zajrzyj na forum internetowe: "Forum Grecja" (wpisz w wyszukiwarce).🌼

Gość syndrom_x
Afrodyta co masz na myśli pisząc że Grecja podupadła? :) Ja byłem tam na wakacjach cztery razy i nie mam takiego wrażenia... Teraz w kryzysie też nie jest tam jakoś tragicznie... Grecy są mili i dbają o turystów tak jak zawsze, nie zmieniły się też znacząco ceny w sklepach i tawernach. Podrożała benzyna, ale staniały z kolei ceny wynajmu aut... Generalnie turysta ma w Grecji ogromne możliwości - tak jak w sumie zawsze...

Oj,ciężko wybrać najładniejszą:-)Byłam na Skiathos i Rodos,szczerze polceam. Osobiście marzy mi się Santorini.

Gość z innej planety
Chalkidiki to polwysep , ale ciekawy polwysep /podobno/ Z wysp jesli masz sie zatrzymac dluzej na jednej to polecam Krete. Jest najwieksza i jest tam nejwiecej do ogladania. Santorini /podobno dawna Atlantyda/ jest fajna ale na jeden gora dwa dni. Jest tez mozliwosc jezdzenia od wyspy do wyspy jesli masz wiecej czasu i funduszy.

Ja pokochałam Rodos ;) Bardzo piękna słoneczna wyspa, niestety jest strasznie drogo :/

Gość mieszkalam tan
zalezy czego oczekujesz?? spokoju?? impry luksusu?? znam greecje w szez i w zdluz.... co ci interesuje/? folkoll? cisza/? czy nowoczesnosc??

Cała gama wycieczek do Grecji znajduje się na stronie ok-tours.pl Jak się zdecydujesz na coś konkretnego, to tam na pewno znajdziesz wycieczkę w dane miejsce ;) Do koloru, do wyboru.

Gość genowefapigwaaa
nie wszędzie na rodos jest drogo,trzeba tylko poszukac. hotelik kolymbia sun to moze nie luksus 5 gwiazdek,ale przytulny i zadbany hotelik.a wyspa-najpiekniejsza na swiecie

Gość wytlumaczcie mi....
Ja polecam Rodos. Sliczna wyspa. Nie jest drogo, bez przesady. I mozna sie wybyczyc na plazy i jest co pozwiedzac.

Gość razdwa12
na rodos bylam w lindos princess hotel i jak ktos ma dossc zgielku i pragnie w ciszy rozkoszowac sie klimatem srodziemnomorskim to jak najbardziej polecam. coraz czesciej zdarza sie niesttety,ze hotel zrobiony na styl amerykanski jakoss przeszkadza wczuc sie w klimat,tutaj tak nie jest

Gość player.no1
jak dla mnie korfu to najpiekniejsza wyspa.najbardziej klimatyczna z fajnymi pensjonacikami (kormoranos)gdzie jeszcze masowa cywilizacja nie dotarła:)

Gość haczynka
korfu-tak, ale w gelina mare:)

Gość gość
Kreta jest piękna, ale z Rodos również mamy bardzo dobre wspomnienia. Każda wyspa nadaje się do zwiedzania samodzielnie wynajętym samochodem. Nie chcę sugerować konkretnej wyspy, bo prawdopodobnie na każdej będziecie się czuli wspaniale, kwestia dopasowania hotelu. Tutaj najlepiej po prostu szukać po Travelplanet, bo wszystkie biura w jednym miejscu, a i macie od razu ubezpieczenie na wypadek bankructwa, czego żadne inne biuro po prostu nie daje.

Gość gość
Radze omijac Grecje bo tam sa walki z muzulmanami