Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blaszka b

Przesypiał noce teraz sie ciągle budzi - dlaczego?

Polecane posty

Gość blaszka b

Moje dziecko ma 4 miesiące, jeszcze w trzecim miesiącu przesypiało prawie całe noce. od około 22-ej do 7 rano z przerwą na karmienie około 5-ej. Teraz zasypia około 21, wstaje o 21.30 i na przykład o północy, o 3 i 5, średnio po 3 razy je. Jest karmione piersią, co może byc przyczyną?

Gość karunia80
Dzieci tak maja tak okresowo moja ma 9 miesięcy i czasem przez dwa miesiące śpi całą noc bez budzenia potem przez dwa tyg budzi sie co chwile a jak sie obudzi to zje i zaczyna sie bawic przez godzinę. Potem znów ma okres ze śpi całą noc. Nie wiem tak poprostu niektóre dzieci mają.

Gość asiawawa
mam podobny problem a mój mały też ma 4 miesiace. był taki czas,ze jak padł 20-21 to spał średnio do 5/6 godziny. od jakiegoś już czasu wszystko się zmieniło. zasypia o tej samej ale po ok3/4 godzinach już potrafi(nie zawsze)wstać na jedzenie. później też jeszcze się budzi i je. straciłam nawet rachubę ile rzy się przebudza,ile je bo zazwyczaj jak się przebudzi pierwszy raz(a ja już śpie)to biorę go do łóżka i zostaje z nami do rana. to jakiś koszmar jest. dziś o 2.30 zostałam przebudzona patrze do łóżeczka a on nie śpi tylko się rozgląda.wylądował u nas w łózku,bo oczywiscie jadł i takie spanie z nim do rana. niektórzy radzą dodawać do mleka kleiki(ale to przeważnie przy karmieniu sztucznym)sama o tym myślałam choć mój tylko na cycku....

mogą być zęby, u nas się tak zaczęło w 3cim miesiącu, Młoda miała takie fazy trwające kilka dni, coraz mocniej aż do ukończenia 6go miesiąca, kiedy to przebudzanie się było najbardziej dokuczliwe - no.. a zaraz potem - ząb.Zęby wbrew pozorom nie idą kilka dni, to pełen proces, trwający kilka tygodni do miesięcy. Sama pamiętam jak rosła mi semka - etapami, nie nagle.

Gość blaszka b
Też myślałam o kleiku, ale dzieciątko je tylko z piersi i łyżeczką, po łyżeczce nie uśnie, a do usypiania jest ciężki. Mam nadzieję, że to przejsciowe, bo odnoszę wrażenie, że go coś męczy przez sen i dlatego się wybudza.

Witam moja mała skończyła 13 miesięcy karmie ją jeszcze piersią (powoli ją odzwyczajam) tez się budzi często ,że czasami nie pamiętam iloe raze wstawałam na ostatnim szczepieniu rozmawiałam z lekarką imówie jej ,że dziecko które nie śpi powiedzmy 5 godzin potrafi sie obudzić pół godziny po kąpieli wytłmaczyła mi,że czasami jest tak ,że dziecko ma nie rozwinięty układ nerwowy i emocja z dnia przenosi na noc a pocieszające jest to ,ze podobno do półtora roku wszystko się pozdrawiam

ale byki a to dlatego ,że mała mi przeszkadza a na końcu miał być ,że sie unormuje a zę by to swoją drogą

Gość fifi abc
a co ja mam zrobic, kiedy moja corka ma 26 m-cy i nagle zaczela budzic sie w nocy i mnie wola? zasypia juz sama, w normalnym lozku w swoim pokoju i wszystko juz bylo tak pieknie, a tu nagle znowu zaczely sie nocne pobudki ktorych juz nie bylo! nie ma mowy, zeby po takim nocnym wybudzeniu zasnela sama, musze isc polozyc sie obok. jestem tym wykonczona:Oczym to moze byc spowodowane u ponad dwuletniej dziewczynki?