Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _nowa_

Skąd wiecie jaki rozmiar przygotować dla noworodka?

Polecane posty

Gość _nowa_

Jestem w ciąży. Chodzę po sklepach i oglądam ciuszki. Chcę kupować takie w rozmiarze 56 ale skąd mam wiedzieć czy będą dobre? Proszę doświadczone mamy o radę.

ja ci mówię nie kupuj dużo rzeczy na 56 najwyżej jakieś 2 kompleciki. Bo nie wiesz czy czasami dziecko nie będzie większe. Mój synek miał 54 cm moja znajoma urodziła córę 66 cm teraz od brata dziewczyna jest prawie 2 tygodnie po terminie i nie wiadomo czy się zmieści w 56. Jak się urodzi mniejsze to wtedy możesz dokupywać

Gość
mi wczesniej juz lekarz powiedzial ze dziecko bedzie mniejsze no i urodzilam synka mial 48 cm.

Gość tinturintu
kup tylko pare rzeczy w rozmiarze 56 ,dzidzius szybko z tego wyrosnie np w mojej rodzine dzieci rodza sie ok 60 cm,wiec kupuje wiekszosc 62 cm-68cm rekawki zawsze mozna podwinac a na nozki zalozyc skarpetki

Gość tratatata bumtarara
nigdy do końca nie wiadomo jaki rozmiar będzie miało dziecko,więc nie radzę zaopatrywać się w sam rozmiar 56 tylko może ze dwa kompleciki(w razie czego później dokupisz) a pozostałe większe ;)

Gość tratatata bumtarara
no proszę ,jaka zgodność ;)

Moja urodziła się ponoć z długością 56 ale daje mi się, że źle ją zmierzyli.Rozmiar 56 nosiła pierwsze 2 miesiące i cieszyłam się, że sporo tego miałam.W rozmiarze 62 to dosłownie pływała.

Gość dla mnie to troche
lepiej kupic na 62- to nic jesli sie okaze za duze. lepiej wieksze niz za male.

Gość _nowa_
Dzięki, dziewczyny! Jak wspominam noworodki w rodzinie, to wydawało mi się że te 56 byłyby w sam raz, jeśli nie duże. Ale jakieś wzmianki na tym forum dały mi do myślenia i dlatego teraz pytam. Myślę że zrezygnuję z tych 56 na razie a dokupię ewentualnie dopiero gdy będzie można oszacować jak duże urodzi się dziecko i czy w terminie. Jeszcze raz dziękuję!

Gość fififfi
dla pierworodnego kupowałam wyprawkę w rozmiarze 56 . Urodził się ze wzrostem 58 i ciuszki były juz trochę ciasne. Teraz na córy kompletowałam wyprawkę w rozmiarze 62 . Przy porodzie miała 57 cm.

ja kupiłam wszystko na 62 po prostu podwijałam rękawki. Dzieki temu synek długo chodził w tych ubrankach. W H&M ciuszki są duzo wieksze niż na metkach dlatego tam rozmiar 56 to tak jak w innych 62.