Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babonka

boje sie zajsc w ciaze

Polecane posty

Gość babonka

Witam! Moj problem moze wydawac sie niekotrym banalany. Od zawsze nie chcialam byc mama. Od zawsze balam sie, ze dziecko urodzi sie 'chore'. Ten strach zaczyna niszczyc moje zycie, poniewaz maz bardzo chcialby, abysmy mieli dziecko. A ja sie boje. Wyliczam, ze w rodzinie nie ma dzieci chorych, wiec pewnie padnie na mnie. Kiedys mialam nawet zwiazne z tym sny: lekarz podaje mi dziecko, a ono jest znieksztalcone. Boje sie odstawic tabletki antykoncepcyjne i zajsc w ciaze. Boje sie, ze 'jak cos' to bede sie obwiniac, ze sama celowo zaszlam w cize czujac, ze cos moze byc nie tak. Czy ktoras z was miala podobny problem? Jak sobie z tym poradzic?

Dokładnie!!!!! Sama sobie w życiu nie poradzisz. Psycholog inaczej ześwirujesz.

Gość dddddd
a ja sie boje ze pomimo tabletek zajde w ciaze, chociaz takie obawy jak ty tez mam, moze nie takie maniakalne ale tez sie zastanawiam nad tym czy nie urodze chorego dziecka

Gość to zależy
Ja też boję sie zajść w ciążę ale z innych powodów, głównie finansowych. Poza tym boję sie, ze nie poradze sobie potem z wychowaniem dziecka, ze to duża odpowiedzialność, że bede miec problemy z powrotem do pracy:( Mam juz 31 lat i zaczynam schizowac:((

Gość babonka
Dzieki za podpowiedzi. O psychologu rzeczywiscie myslalam, Co do innych fobii - rowniez je mam, ale wydaje mi sie, ze ma je kazda kobieta. Bol porodowy, placze, nieprzespane noce, odpowiedzialnosc za maluszka itp. Tylko, ze ten strach przed chorym dzieckiem jest tak intensywny, ze inne wogle przestaja sie liczyc

Gość babonka
dddddddddddddd - kiedys tez tak mialam. Moment w ktorym dostawalam okres byl taki wspanialy. Teraz mnie juz smuci, ze jakos pomimo tych tabletek nie zaszlam. Cieszylabym sie bardzo !