Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koktolad

HCG

Polecane posty

Gość koktolad

jestem w 9 tygodniu ciaży a moje HCG wynosi 9 tys Czy to powód do zmartwienia sie ?? błagam może któraś miała podobny problem prosze odp

Gość przedszkolanka26
rzeczywiście troszkę za mało, ale z tego, co wiem, to bardziej chodzi o przyrastanie tego hormonu. Sprawdz czy Ci rośnie i o ile. Kiedyś czytałam, że powinien się zwiększać 66% co 48 godzin, ale nie wiem, czy to się nie zmienia w zależności od etapy ciąży. W każdym razie sprawdz czy się powiększa, bo to jest ważne

Na tym etapie nie sprawdza się ani wartości ani przyrostu. Na tym etapie widać już płód i bijące serce a to jest jednoznacznym potwierdzeniem prawidłowego rozwoju ciąży.

Gość przedszkolanka26
być możę ngLka ma rację - w zasadzie to jest logiczne :)

Gość oxy
ja robiłam tylko na początku - dwa badania z odstępem 48 godzin - masz rację - poziom musi rosnąć ok. o 60%. to było na samym początku (5tydzień) A potem - jak już stwierdził lekarz ciążę nie robiłam więcej tego badania. najlepiej zadzwoń do lekarza - przyszłym mamusiom nie wolno sie denerwować

Gość przedszkolanka26
ja też robiłam na początku (chyba też okoo 5 tygodnia) dwa razy i za 48 godzin powiększył sie o 100% teraz jestem w 10 tygodniu i nie robię, tylko na usg chodzę

Gość oxy
też mi się wydawało,że robi się to badanie tylko na początku...