Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no gdzie

gdzie wyrzucać pisie odchody

Polecane posty

Gość no gdzie

chciałabym sprzątać po swoim psie,bo mi niedobrze jak patrzę na te trawniki - u nas nie sprząta nikt, nie ma koszy na psie odchody, to w końcu mogę wrzucać do ogólnego kosza, czy nie, bo jak znam życie , to właścicielki na włościach, czyli członkinie wspólnoty będą mnie chciały zlinczować?

Gość no gdzie
od razu uprzedzam, że do domu tego nosić nie będę, bo pewnie zaraz dostanę takie propozycje;)

Gość cvik
Myślę, że można do kosza ogólnego. Ja tak robię, kupsko w torebkę i wrzucam do najbliższego kosza. Nikt jeszcze uwagi mi nie zwrócił. Tylko patrzą na mnie, jak na jakąś głupią, że SPRZĄTAM :O

We Wrocławiu mamy specjalne żółte śmietniki, tylko szkoda że tak mało takich osób jak Ty co chciałyby z nich skorzystać:( Wrzucaj do normalnych, chyba lepiej kupa tam niż na chodniku:o

Gość demonstrate
ja nie sprzątam, bo kiedy raz wrzuciłam gówno do zwykłego kosza dostałam opierdol od straży miejskiej. także uważaj na swoją, pozbywanie się odchodów w zwykłych koszach jest podobno karalne.

Gość cvik
Mam tylko pytanie... gdzie ja takie worki mam wyrzucać??? Nie ustawiono żadnych śmietników... przecież nie wezmę tego do domu... no chyba że mam wyrzucać nieczystości do "klatkowego" śmietnika??? Zgodnie z Regulaminem utrzymania czystości i porządku na terenie m.st. Warszawy: §32. Właściciele zwierząt domowych są zobowiązani do bezzwłocznego usuwania odchodów tych zwierząt z terenów przeznaczonych do wspólnego użytku. Odchody należy umieszczać w oznakowanych pojemnikach, koszach ulicznych lub pojemnikach na niesegregowane odpady komunalne. Obowiązek ten nie dotyczy osób niewidomych, korzystających z psów - przewodników oraz osób niepełnosprawnych, korzystających z psów-opiekunów. http://www.animals.com.pl/open_pl.php?page=pages/page11b_pl.inc

Gość no gdzie
no właśnie, też słyszałam ,że nie wolno i wychodzi na to, że nie sprzątasz - źle, sprzątasz i wrzucasz do zwykłego kosza - też źle

Gość cvik
Czyli kosz uliczny i tzw. zwykły śmietnik.