Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myszka komputerowaa

ZA CHWILKE WYRZUCE KOMPUTER PRZEZ OKNO. CZY KTOS MOZE MI POMOC???

Polecane posty

Gość Myszka komputerowaa

Od jakiegos czasu moj komputer zaczal sie zawieszac, do tego psuje sie grafika. Myslalam, ze to moze przez sterowniki. Dzis zainstalowalam viste od nowa... pochodzil 30 minut i znowu to samo!! No jasna cholera, co jest grane? Gdzie szukac problemu??

dokładnie... vista jest do d**y męczyłam się kiedys chyba ze 2miesiące, w końcu wróciłam do starego dobrego XP

Gość Myszka komputerowaa
Ja lubie viste, mam ja juz od roku. Dopiero teraz zaczelo cos swirowac. Komputer jest praktycznie nowy i nie wiem czy to wina systemu czy czegos w srodku. Myslalam, ze po instalacji systemu na nowo problem zniknie,a tu jedna wielka dooopa :( Komputer o dziwo teraz sie zalaczyl oczywiscie nie bez problemow i to w trybie awaryjnym. Grafikla byla zepsuta, ledwo cos widzialam i prosze... znowu zaskoczyla.

Gość Myszka komputerowaa
Czy ktoś moglby mi poradzic w czym moze byc problem i jak ewentualnie go rozwiazac?? Komputer jest jeszcze rok na gwarancji, ale jak pomysle, ze mam go im zawiezc, czekac 2 tygodnie na naprawe i odbior, potem znowu po niego jechac to mi sie odechciewa...

Też mam Vistę od roku i od niedawna komputer chodzi mi jak stara krowa... Będę przeinstalowywać system niebawem, zobaczymy co to da. Ale wszyscy komputerowcy zgodnie mówią, że to właśnie Vista jest do d**y.

Gość Myszka komputerowaa
No tak, tez ciagle slysze takie opinie :) Mimo wszystko... problem powinien zniknac po ponownej instalacji systemu, tak? Wiec moze to nie wina windowsa a czegos innego? Moze karty graficznej? To by tlumaczylo ten brzydki obraz... ale te zwisy?

Gość Myszka komputerowaa
Nikt nie wie co moze byc przyczyna brzydkiej grafiki i zawieszania sie systemu? :(

Ja mam dysk podzielony na dwie partycje- jedna jest prawie zapełniona i przez to komp mi się wiesza między innymi, ale już wcześniej też trochę szwankował... co do reinstalacji, to mi wiele razy rozwiązała problem przy poprzednich systemach, wiec spróbuje i tym razem :P

a co do brzydkiej grafiki to nie mam pojęcia.. a w czym dokładnie to się objawia?

Gość www.gooooggggle.ru
cały windows jest do dupy, zainstaluj linuxa

Gość hehehe______
dołóż sobie pamięci bo pewnie masz jej za mało...a jeszcze viste tam władowałes - to jak ma chodzić jesli nie ma na czym

Gość hehehe______
mówie oczywiście o RAM

Gość Myszka komputerowaa
Karta graficzna NVIDIA GeForce 8400 GS Najpierw zawiesza mi sie komputer a za chwilke totalnie psuje sie grafika, nie wiem jak to opisac jest taka zamazana, pelno na niej kropek. Albo jak ogladam jakis film najpierw obraz rovi sie caly zielony, za chwilke komputer "warczy" i ciach.. nic nie da sie zrobic. Wylanczam komputer, wlanczam i grafika dalej zepsuta. Czasami nawet nie moge komputera wlaczyc w trybie awarynjnym, bo sie wszystko zacina.

Gość Myszka komputerowaa
Pamięci ram mam 2064MB

na wszelki wypadek radzę przeinstalować system, a jak to nie pomoże to radzę zwrócić się do zaprzyjaźnionego informatyka lub serwisu

Gość Myszka komputerowaa
To znaczy warczy w sensie tym jak dzwiek sie zacina w momencie kiedy mam wlaczone cos na komputerze, np jakis film, czy mp3 Prosze piszcie o to moze byc, bo jak znowu ten idiotyczny komputer mi sie zawiesi, to nie wejde przez dobre dwie godziny :/

Gość Myszka komputerowaa
Myslalam tez, ze to moze wina dysku zewnetrznego, ktory sobie podpielam, ale nie... teraz jest odlaczony a mimo to problem dalej jest. No kurcze.. jak mi zabiora komputer, to sie pochlastam... pracuje dzieki internetowi, chyba mnie z firmy wywala na zbity pysk..

skoro system jest nowy i teoretycznie działa ok, to otwórz kompa i wyczyść dokładnie, może coś się przegrzewa, bo jest zawalone kurzem

Gość Myszka komputerowaa
Sprobowac nie zaszkodzi... zawsze moglabym sprawdzic jaka jest temperatura tam w srodku. Pytanie tylko jak? Kolega mowil, ze przez bios... tylko gdzie?

sprawdź z biosie PC Health Status lub Power, a jak będziesz czyścić to sprawdź czy na procesorze jest pasta (u mnie to był problem)

Gość Myszka komputerowaa
Co to jest ta pasta? Wiem gdzie co jest w komputerze, ale nigdy jakos wnikliwie sie temu nie przygladalam.

jak zdejmiesz wiatraczek z radiatorem to na procesorze powinna być widać pasta termoprzewodząca, jeśli jej nie ma to powierzchnia procesora nie jest chlodzona równomiernie... koszt takiej pasty to ok. 8 zł