Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana i nie mająca nadziei

przeszczep włosów u kobiety

Polecane posty

Pewnie nikt nie odpisze i znowu usuną mój temat, ale czy ktoś z Was miał zabieg przeszczepienia włosów i jakie są efekty? Stan moich włosów jest tragiczny, nie wiem już co mam robić. Może ktoś coś podpowie. Trzeci dermatolog nic nie pomógł. Próbowałam mnóstwa środków, ale jest coraz gorzej, nic nie pomaga, a mam wręcz wrażenie, że szkodzi. Może ktoś podpowie coś co da mi odrobinę nadziei, bo już nie wiem czego próbować.. Widzę rozwiązanie jedynie w przeszczepie... :(

Gość a jaka przyczyna
a jaką masz zdiagnozowaną przyczynę? wykluczyłaś zaburzenia hormonalne, złe funkcjonowanie jajników, anemię i choroby tarczycy??? łysienie androgenowe? co ci konkretnie dolega???

Dermatolog najpierw skierowała mnie do ginekologa i wszystko było ok, więc te dwie pierwsze możliwości odpadają. Jeśli chodzi o łysienie androgenowe, to stosowałam przez kilka m-cy lek na tego typu problem (przepisany oczywiście przez lekarkę) i nic nie pomogło (wydaje mi się nawet, że jeszcze gorzej jest po nim), więc to chyba też nie to, zwłaszcza że sama dermatolog już mi nie przepisywała tego kolejnym razem. Właśnie teraz będę szła na badania pod kątem nadczynności tarczycy. A anemia też może mieć wpływ na stan włosów?

Gość gość
Również miałam wykonywany przeszczep włosów i ja zdecydowałam się na metodę FUE. Bardzo ją polecam, ze względu na to że nie pozostawia ona widocznych blizn. Przeszczep robiłam w Dermapoint i jestem zadowolona. Jest to komfortowe i nowoczesne miejsce, co ma pewno wpływ na efektywność zabiegów.

Gość Hania

Ja robiłam taki przeszczep włosów za pomoca metody FUE. Miałam po operacji wycięte włosy na głowie na nie dużym obszarze ale włoski nie odrosły mi. Dopiero po zabiegu mam włoski mocne i zdrowe które rosną. Mogę polecić miejsce gdzie robiłam zabieg u dr Tomasza Mierzwińskiego z Bona Dea w Krakowie.