Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalune

czy wynajmujecie sobiepołożną?

Polecane posty

Gość lalune

Czy sądzicie że to dobry pomysł żeby opłacić sobie położną na czas porodu żeby mieć pewność, że ktoś przy mnie cały czas będzie? Będę rodzić w państwowym szpitalu i wiem jak to jest kiedy jest się zostawionym na pastwę losu...

Nie w każdym szpitalu niestety zgadzają się na obcą położną. Ja rodziłam z położną, znajomą, która akurat miała dyżur, więc osobiście polecam, z tym, że nie mam porównania jak to jest z kimś obcym. Wiele osób narzekało. W sumie zależy na kogo się trafi. Jak chcesz byc w 100 % spokojna, zapłać.

Gość Kaśka Kaśka Kaśka
to jest dobry pomysł ,ja miałam położną opłaconą ,cały czas przy mnie była i traktowała mnie jak człowieka...

Jezeli to Twój pierwszy poród to radze zainwestowac. Nigdy nie wiesz ile godzin będziesz rodziła i czego sie możesz spodziewać ( chodzi o intensywność bólu na przykład ). Oczywiscie to wszystko zalezy od szpitala w którym bedziesz rodziła - bo nie raz są bardzo fajne położne i nie odczujesz nawet różnicy pomiedzy opieką tej opłaconej a tej "zwykłej" . Ja opłaciłam polożną i nie wyobrażam sobie co by było gdyby jej nie było :) Chociaż rodziłam z meżem , to pomoc i opieka dobrej polożnej jest nieoceniona. Czułam sie po prostu bezpieczna . Moja koleżanka rodziła w tym samym szpitalu i siezgadałyśmy teraz że miał tę samą polożną - tylko że ona nie opłacała jej . I miała fart że trafiła na taką osobę , bo położna super sie nią zajęła pomimo że to był jej zwykły dyżur. A znowuż moja siostra opłacała położna w "modnym" i drogim szpitalu w Warszawie , zapłaciła kupe kasy a położna była nie miła i chyba miałą fochy ( siostra szybko urodziła w 2 godziny , a babsztyl był jeszcze nie miły ... ) Myśle ze dużo też zależy od pory dnia w której rodzisz , bo w nocy taka poożna na dyżurze raczej nie bedzie z Tobą siedziała , przyjdzie pewnie parę razy tylko. Najlepiej jak dowiesz sie jakie zwyczaje panują w szpitalu w którym chcesz rodzić , a położną wybierzesz z polecenia .

Gość lalune
dziękuję za dobre rady :)