Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mezatka24

Wczoraj z mężem zamówiliśmy pizzę...

Polecane posty

Gość mezatka24
No jo, to fakt. Tylko że ja się swoich wydzielin nie brzydzę, tylko cudzych. Dlatego u siebie w kiblu mogę jeść z podłogi, natomiast w publicznym klamki gołą ręką nie dotknę. Jestem obrzydliwa, gdybym nie była, to by ten topik nie istniał :P Dawaj przepis tu, bo mam maile same służbowe albo prywatne z imieniem i nazwiskiem, hehe. Z góry dzięki :)

no dobra to tak: 2 sklanki maki pszennej, 3dkg drożdży, łyżka oleju, pół łyżeczki soli, ok pól szklanki wody, jajko... i teraz tak... najlepiej sie to zagniata w dużej misce.. wsypujemy mąkę, wlewamy olej, pół łyżeczki soli, i wbijamy jajko. Wodę podgrzewamy żeby była ciepła i łamiemy drożdże które rozpuszczamy w wodzie.. wlewamy to do ciasta i zagniatamy.. jesli ciasto przykleja sie do rąk to dosypujemy soli..gotowe ciasto w misce przykrywamy ściereczką i stawiamy w ciepłym miejscudo wyrośniecia... nastepnie gdy już wyrośnie zagniatamy je jeszcze troszke by uciekło powietrze i rozciągamy na blasze..smarujemy sosem nakładamy składniki i wkładamy na 20-30 min do nagrzanego piearnika

Gość tak tak to sie wi
czy wiecie,że krowy i swinie też chorują na gruźlicę, bo rolnicy żałują na ocieplanie obór? Potem takie mięso wędruje na twój talerz. Smacznego. Ja poszczę już 24 dzień, bo tyle dni już trwa post. Dociągnę do 40 dni, a potem będę się zażerać mięskiem gruźlików z prątkami. Mniam, mniam.

a Ty wiesz ze pości sie tylko w środę popielcową i każdy piątek?

Gość mezatka24
Dziękować :) Cholera wie, może ta szynka (czyt. mielonka turystyczna) była z psa czy z innego zwierza, ale teraz już sama nie wiem, może pieczarki miały grzyba... mąż dzwonił, wpadnie do mnie po pracy (cobym po drodze nie musiała iść w krzaki) i na sygnale podjedziemy do apteki, bo jego też już szczypie - w jego robocie też szary papier tylko.

ten rugi przepis bardzo podobny.. tylko ja dodaje jajko zeby ciasto nie wyszło w smaku chlebowe..

Gość wituś-sprytuś
dziwne ja po pizzy sram wzorowo

Gość roztrzesiona
a mieliscie jakies przykre sytuacje z torsjami??? Bo ja jak miałam 13 lat pojechałam do rodziny na wakacje. Niedaleko ich domu była taka restauracja gdzie super pachniały szaszłyki. W koncu sie skusiłam, poszłam z kuzynka na obiad a pozniej do kina. Jak mnie nagle chwyciło, nie zdązyłam do toalety, zażygałam całe kino, korytarz, taksówke w powrotnej drodze do domu. Chorowałam tak 3 dni, masakra. Mam teraz 31 lat i od tamtej pory do ust szaszłyka nie wziełam

Gość mezatka24
Opowiedziałam swoją historię w pracy, ludzie patrzyli ze współczuciem i jedna taka poczęstowała mnie kanapka z tatarem własnej roboty. Wracam z pracy a tu znajome uczucie. Nie wytrzymałam, wbiegłam do pierwszej otwartej klatki schodowej i nasrałam komus na wycieraczkę a potem uciekłam

Gość gość
Róbcie sobie sami pizzę naprawdę nic trudnego, a lepsza niż ze sklepu

Gość gość
hehe ale checa z tym szaszłykiem. Tez jak byłam nastolatka pojechałam do rodziny i wzieli mnie do restauracji na szaszłyka bo mi juz pachniał od kilku dni jak tamtedy przechodziłam. Takze po tym poszłam do kina i tam mnie wzieły torsje, wracalismy tez taxi, w niej jakos wytrzymałam, ale w domu to była masakra. Z dólu i z góry ze mnie leciało. Powiedzialam nigdy wiecej szaszłyków, chyba ze domowe.

Gość gość
moja corke tez czesto boli brzuch dodam ze czesto jada na miescie.. w programie z Magda Gesler pokazuja prawde jak postepuja w restauracjach..ostatnio bylo o plackach ziemiaczanych z smierdzacym miesem.,a jak wszedzie jest gdzie nie pokazuja w TV?

Gość gość
moja corke tez czesto boli brzuch dodam ze czesto jada na miescie.. w programie z Magda Gesler pokazuja prawde jak postepuja w restauracjach..ostatnio bylo o plackach ziemiaczanych z smierdzacym miesem.,a jak wszedzie jest gdzie nie pokazuja w TV?

Gość gość
mialam chec na cos gotowego ,,ale mi obrzydziliscie..moja kuzynka natomiast w kebabie milala szczeke jakiegos malego zwierzatka,,reszta widocznie sie upiekla

Gość gość
do tak tak to sie wi: brednie gadasz, gruźlica jest w Polsce zwalczana z urzędu i takie zwierzęta są ubijane i utylizowane, nie nadają się do spożycia

Gość gość
Ja dziś jadłam pizzę,jak mnie dziś złapało :/ 9 razy byłam w kiblu odbija mi się ciągle sosem czosnkowym-chyba to on był stary,brałam już no-spe i wypiłam 3 cherbaty co zrobić ? Strasznie mnie brzuch boli ,aż mnie skręca.Co robić ? :c

Gość gość roztropny i ostrożny
Jecie USraelski syf a potem płacz i sraczka przez 3 dni. Przestać jeść ten syf i po problemie. A co do KFC, wiecie dlaczego zabronili uwżywania nazwy Kentucky Fried Chicken??? Bo to nie jest chicken!!!! Więcej tajemnic nie zdradze. Sam mieszkam w USA a tego syfu nigdy nie tykam, i nikomu nie polecam.

Gość gość
hmm, no to mieliście pecha :( Współczucia. My w sumie dość często zamawiamy coś z http://presto-pizza.pl/promocje , bo mają ciekawe promocje/ - innych fastfoodów nie jadamy.