Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I cant swim

Kto tutaj nie umie pływać? I ile macie lat?

Polecane posty

Gość ja tez nie umiem
mam 33 lata, 2 razy w zyciu topiłam się i mam uraz do dzisiaj

24. tez nie umiem. kiedys chodziłam na basen i grzbietowym w miare mi szło. teraz bym raczej do wody nie weszła. ktos juz napisał- głowa w dół- pupa w góre :P, ja mam podobnie. pomijajac fakt ze głowy nie zanurze (no bo jak \"podnosiłam\" sie z grzbietowego musiałam sie cała zanurzyc.) moim problemem jest chyba tez to, ze nie umiem wystarczajaco długo wstrzymac oddechu :o cholera i troche zazdroszcze ludziom, którzy we wszystkich aaua parkach maja taka radosc z pływania :o

Gość ipulrl6rl
prawidłowo pływa się z głową zanurzoną w wodzie

Gość ipulrl6rl
ale to nie jest trudne :) Trzeba poprosić instruktora o pomoc i wszystkiego Cie nauczy. Na pewno nie będzie to jedna godzina, a co najmniej kilkanaście, ale warto.

Gość Aguś.
tez nie umiem. mam 16 lat. mając 8-10lat topiłam sie i mam uraz . wtedy to wgl wody balam sie haha ;D

Gość Plywanie
Mam 17 lat uczyłem się pływać rok chodziłem na basen uczyłem się będąc nad morzem Wniosek: Nie nauczyłem sie:( A niedługo jade nad rzeke i wstyd ;/

Gość ajaaaaaaa
mam 28 nie umiałam pływac , zapisałam sie na lekcje z moim menem i w 2 miesiace nauczylismy sie pływac profesjonalnie kraulem. Spełniłam swoje marzenie bo zawsze zazdrościłam tym którzy chodzili na basen

Gość andie
też nie umiem, 24 latka

Gość bele de jour
28 i tez nie umiem. Chodzilam kiedys na zajecie ale za cholere sie nie dalo. No boje sie i juz. Chociaz zabką to kilka metrów przeciągne:o

Gość no to nei jestes jedyna
heh tez nie umiem 22 lata, topilam sie jak mialam 10 lat i nikt tego nawet nie zauwazyl i wchodze tylko do wody do linii obojczykow stojac calymi stopami, jak woda siega szyi zaczyna mnie dusic i nie ma mozliwosci polozyc sie na plecach,mnie po prostu woda nie unosi:D

Gość Almix
Ja tez mam 22 lata i nie umialem plywac do wczoraj do mojej pierwszej wizyty na basenie w zyciu. Zawsze eszedlem pod wode jak kamien, mj najwiekszy strach to bylo ze nie moglem oczu otworzyc w wodzie i ze momentalnie wlewalo mi sie do nosa. Krotka wizyta w sklepie sportowym i zaopatrzylem sie w okulary i zatyczke na nos. Poparu minutach na basenie ciagle nie umialem plywac ale za to najchetniej siedzialem caly pod woda ;) po oswojeniu sie z cala nowa sutuacja postanowilem troche pocwiczyc, najpierw nauczylem sie lezec swobodnie na brzuchu na wodzie z cala glowa zanurzona, pozniej co mnie bardzo zdziwilo zaczal mi wychodzic kraul, przeplyniecie pierwszych 5 metrow bylo dla mnie ogromnym sukcesem tym bardziej kiedy okazalo sie ze nie tone :D jednak to wszystko bylo na glebokosci do pasa, na glebsza wode odwarzylem sie dopiero kiedy nauczylem sie z pozycji lezacej stanac na nogi. Na koniec wizyty pierwsza proba lezenia na plecach odrazu zakonczyla sie sukcesem ;) Wszystko to w ciagu 2 godzin spedzonych na pierwszej w zyciu wizycie na basenie, Musze przyznac ze moj lek przed woda bardzo sie zmniejszyl do tego stopnia ze najchetniej codziennie odwiedzal bym basen :)

Gość yujokijh
też nie umiem mam 36 lat

prawie 40 uczyłam sie kilka razy, nikt nie dał rady nauczyć mnie pływać, nie znoszę moczyć uszu i w ogóle głowy jakoś specjalnie mi to w życiu nie pszeszkadza, ale nie mieszkam np. nad morzem czy blisko jezior boję się też pływać łódką, pontonem, żaglówką, statkiem, wyjście na koniec sopockiego mola czy innego pomostu to dla mnie duży wysiłek psychiczny :)

Gość MeIuzyna
rzata małgo nie umiesz? A może chcesz się nauczyć? W Jaworze pływalnię masz przecie

Z tym topieniem, to jakaś przesada. Miałam 6 lat kiedy się raz jedyny topiłam w basenie. A potem trenowałam pływanie przez 6 lat, więc dajcie spokój, dziewczyny :p

Gość i cant swim too
19 lat i nie umiem, gdy miałam 6 to się topiłam, ale myślę że nie bałabym się wody... Bardzo bym chciała umieć pływać bo czuję że mnie wiele omija ;) dobrego oczywiście. Ale gdzie taka stara dupa ma się uczyć pływać...? Wstyd.

Gość ryky
Hejka, Jestem Michal, mam 27 lat - nie umiem plywac. kolega zaprosil mnie bysmy pojechali na wake'a ale ja sie boje poniewaz nie umiem wlasnie plywac. co mam zrobic pomozcie. kolega mowi, ze baba ze mnie :((((

Gość akazuu
kolega ma racje jesteś ciotka :)

Gość g6yjvgg
myślę ze wiele osób nie potrafi pływać tylko nie chcą sie do tego przyznać. jak byłam dwa lata temu na wakacjach przy basenie leżało może z 60 osób może nawet więcej upał byl niesamowity a w basenie siedziało codziennie tylko 5-7 tych samych osób. Mysle ze gdyby inni potrafili to by tez wchodzili do wody tym bardziej w taki upał. Ja tez nie potrafie pływać.

Gość ccccc
1.dłonie zanurzacie lekko pod wodą 2.delikatnie kładziecie się na wodę 3.Szybko przebieracie rękami i nogami.Ręcę mają poruszać się jak w pływającego psa-prawa dłoń przy prawym boku,lewa przy lewym.Nogi mają szybko się poruszać być na w górze tak samo jak dupa.

Gość ccccc
I jeszcze zanurzacie brodę

Gość kootwaa
Almix - jak sie aucczyles podnosic z lezenia na stopy? mnie to wlasnie blokuje

Gość kwoczkasroczka
ja umiem ale tylko na wodach stojących basen lub jezioro na morzu i rzece tez nie umiem ;d

Gość i can swim lol
szok, jak mozna nie umiec plywac? przeciez to jest tak naturalne jak chodzenie :D

Gość nie umiem
15 lat, staram się nauczyć, ale jak narazie jest słabo :) ale strasznie chciałabym, bo uwielbiam jeziora, baseny, morze itd. mój znak zodiaku to Ryba, a i tak nie umiem pływać :) pozdrawiam.

Gość gfjfg
ja mam 16 i też nie umiem

Gość gość
Mam 82 lata i ja sie topie pod prysznicem wiec wogole sie niemyje /;