Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina1404

wakacja, paralia czy zlote piaski

Polecane posty

Gość paulina1404

Mam pytanie do sob ktore byly w obu miejscowosciach, lub chociaz w jednej;) w te wakacje( koncowka sierpnia) planujemy z chlopakiem wyjazd na wakacje i mamy pytanie... wybrac grecje, Paralie, czy Bulgarie miejscowosc zlote piaski lub albene?? chodzi nam o piekna plaze gdzie mozna odpoczac w ciagu dnia, oraz o dyskoteki lub kluby gdzie mozna poszalec noca;) a przy okazji zobaczyc ciekawe miejsca. interesuje nas wszystko:) od cen po pogode pod koniec sierpnia;) czekam na komentarze:)

Gość frufru
Paralia - piękna plaża i dyskoteki. atrakcje do zwiedzania to raczej na wycieczkach wyjazdowych, ale do odpoczynku Paralia jest git. z tym że polecam raczej początek jesieni, ja byłam w pażdzierniku - słońce, ok. 27-30 stopni. w sierpniu będzie bardzo gorąco i duuuzo ludzi. ceny umiarkowane, troche podobne jak w Polsce. tanie skóry i futra, ale raczej nie po to tam się jedzie :)

Gość paulina1404
pazdziernik u nas odpada bo studia... Ja raczej jestem typem ktory uwielbia ciepelko wiec mysle ze nie bedzie problemow;) myslimy tez ze pod koniec sierpnia wakacje beda tez troszke tansze;P co jest nam na reke;) Bardzoe dziekuje za odpowiedz:)

Gość paulina1404
up

Gość paulina1404
podnosze po raz kolejny bo bardzo zalezy mi na opiniach;)

a ja polecę tak: zamieszkanie i plażowanie w Albenie - ładniejsza plaża niż w Złotych Piaskach, większa, czystsza, spokojniejsza - bez wielu grup kolonijnych z Polski, a zabawa wieczorno - nocna w znajdujących się niedaleko Złotych piaskach, gdzie jest masę knajp i knajpeczek - ogólnie toczy się tu kolorowe życie nocne :)

Gość paulina1404
wlasnie bylam juz kiedys w Albenie.. ale to kilka lat temu i z rodzicami.. Albena to rzeczywiscie przepiekna miejscowosc.. ale wtedy wydawala mi sie dosyc spokojna.. ale moze dlatego ze bylam wtedy duzo mlodsza i po imprezach nie chodzilam:))a moje zycie nocne konczylo sie dosyc wczesnie:D:D

Gość xxska.
ja polecam sozopol w bułgarii

Paralia - mnosto polakow, typowo turystyczne miasteczko, kluby calkiem ok, zwlaszcza casa la notte, plaza srednia, widoki beznadziejne cos w stylu polskiego morza, czyli piasek i sama woda na horyzoncie. Wczesniej bylam w Tolo na peleponexie, i na evi i paralia nie dorasta dwom poprzendim do piet. Ale jest taniocha wiec pewnie w maju tam skocze ;)

Ja bylam druga polowa wrzesnia i noce byly BARDZO zimne, pseudo skora nie wystarczala, zwlaszcza jak sie na skuterze jezdziulo. A i we dnie byawalo jak nad baltykiem. Jednego dnia opalanko i 25 stopni a druge 18 i deszcz. Nawet miejscowi grecy mowili ze seon juz dobiega konca/

Gość tt tylko turcja
ja polecam Turcje :P

Gość paulina1404
bylam w Turcji.. ale nie bylam zachwycona. Bylo bardzo drogo( mielismy wykupiona opcje tylko HB, bufet byl dosyc ubogi wiec na jakies obiadki chodzilismy we wlasnym zakresie.. ceny byly bardzo wysokie)jedyne co sobie z Turcji przywiozlam to fajke wodna;) i kilka par "oryginalnych" skarpetek:)) W Turcji bylismy w side... miejscowosc nie powiem ciekawa, te ruiny po starozytnym miescie.. Ale co do minusow to nachalność turków, bylam z chlopakiem ale gdy tylko odeszlam od niego na horyzoncie od razu pojawial sie jakis turek:D Nie podobalo mi sie jescze to ze bylo tam bardzo brudno... kolo hoteli super ladnie a odeszlo sie kilka krokow i straszny syf... Ogolnie nie polecala bym Turcji. A moze poprostu zle trafilam;) ja sie zrazilam.. ale cytalam temat na kafe o turcji gdzie wiakszosc byla bardzo zadowolona;)

Gość paulina1404
anxipanxi dziekuje za informacje na pewno popatrze na te miejscowosci o ktorych pisales;))

Bylam tylko w Paralii- ale za to 2 razy. Tak mi sie tam spodobalo, ze pewnie jeszcze sie kiedys wybiore. Piekne plaze, woda, swietne lokale , bardzo tanio. Mnostwo wycieczek fakultatywnych. Z reka na sercu polecam.

Gość paulina1404
slyszalam ze grecja jest ogolnie drogim krajem... tutaj spotkalam sie z opiniami ze jest tam tanio.. wiec jak jest na prade/?? moglby mi ktos przykladowe ceny podac??

Gość paulina1404
upup

Gość aschken
ja w sierpniu jade do hiszpanii bo najpiekniejsza hee

Gość Byłam w Olompic Beach
Jest oddalone może ze 20 minut na piechotę od Paralii. Olimpic Beach ma drugą , grecką nazwę Olimpiaki Akti. Taka spokojna miejscowość, z samymi pensionatami i hotelami. Plaża może z 10 minut drogi , piaszczysta . Wspaniałe miejsce na zwykłe wczasy z leżeniem nad wodą. Zwykły autobus jeździ do dużego miasta Katerinii, gdzie można chodzić po sklepach. Natomiast w Paralia to miejscowość, gdzie na okrągło są dyskoteki, gwar ludzi do koło 24.00, muzyka. Jeśli ktoś chce wypocząć to polecam Olimpic Beach, a jeśli ktoś chce poszaleć to tylko Paralia i do Olimpic niech się nawet nie zapuszcza. Chociaż i tu jest też wesoło. Co do (podobno) nachalnych Greków... ja takowych nie spotkałam, żaden mnie nawet nie zaczepił przez tydzień czasu. Porażka... Jeden tylko kelneżyna poznał się z nami ( byłam z siostrą). I odwiózł nas do hotelu. Może podobał mu się napiwek? Poza tym Grecy mi się wyjątkowo nie podobali, malutkie kurdupeli. Ja mam 170 i wyglądałam przy nich jak wieża.