Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauczycielka z katolika

seks przed ślubem a wiara

Polecane posty

Gość frufru
no ale jak para jest ze sobą jakiś dłuższy czas to chyba widac o co chodzi, nie? a myslisz ze jak ktos czekał przed ślubem to to gwarancja ze nie zdradzi? ile sie słyszy historii że potem stwierdza ktos ze sie nie wyszalał, ze musi skorzystac z życia, że ciekawe jak to jest z kims innym... rozumiem osoby wierzące wstrzymujące sie do ślubu z seksem. to znaczy rozumiem, ale pojąc nie mogę :) seks z ukochaną osoba, nawet bez slubu, raczej nie będzie w oczach Boga grzechem. ale tu wkroczymy w dyskusje teologiczne, nikomu w piątkowy wieczór niepotrzebne :) wiec odpuscmy. i popieram przedmowce - jesli ktos w dlugoletnim zwiazku z ukochana osobą byl w stanie sie powstrzymac to widocznie libido ma minimalne... i ciężko o zdrade będzie...

Gość CIEKAWA ZJAWA
a po slubie sie okaze,ze maja zupelnie inne temperamenty, po paru latach on ja bedzie zdradzal, ona jego, a po 10 wezma rozwod rownie podstawna teoria

Gość Emilianeczka1980
Boże co za idiotyzm.. to bliskość zbliża ludzi a nie ich odpycha... ;-) nie sądzę ze seks przed slubem prowadzi pozniej do rozpadu związku. Raczej taki seks po slubie moze do tego doprowadzić jesli sie nie zgrają ze sobą, a w tym przypadku jest akurat bardzo czesto... a co do zdrady to taki herezji niebede komentować :-)

Bzdury. Prędzej para czekająca do ślubu będzie się zdradzać, ze zwykłej ciekawości, jak to jest, czy choćby dlatego, że jest niezgrana, w ogóle niedopasowana seksualnie. Ja sobie w ogóle nie wyobrażam czekania do ślubu, bo jestem osobą z temperamentem i zwyczajnie bym nie wytrzymała, będąc niespełnioną seksualnie.