Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia1509

pigulki i brak okresu ! pomocy!!!

Polecane posty

Gość monia1509

mam pytanko- przez wykryta u mnie chorobe musialam zaczac brac pigulki tak wiec wzielam jedno opakowanie skonczylam brac je w zeszly poniedzialek podczas przerwy okres mi sie nie pojawil dzis nie zaczelam kolejnego opoakowania i dzis jest juz 11 dzien bez pigulki a okresu brak jaka moze byc tego przyczyna??? pomozcie prosze

Gość eddesa
taka ze jak sie zacznie brac cokolwiek to sie najpierw czyta ulotke:| pisze wysraznie ze przez pierwsze 3 opakowania okresu tzn krwiawienia z odstawienia moze nie byc albo beda plamienia

Na pewno nie jest w ulotce napisane, że może nie być 3 krwawień z odstawienia!Ma prawo nie być jednego i to niezależnie po którym opakowaniu

Gość monia1509
test robilam wyszedl neatywnie tylko ze na poczatku grudnia test juz raz mi tez wyszedl negatywny a bylam w ciazy wiec testom to tak sobie ufam chcialam wiedziec jaki moze byc jeszcze powod tego ze moj okres zaginal i czy to normalne ze tyle czasu po ostatniej pigulce go nie ma

Masz zrobić test teraz, kiedy nie ma krwawienia z odstawienia - ten z grudnia zupełnie nie dotyczy problemu.Jak nie ufasz testom sikanym to zrób z krwi - ten nie ma szans się pomylić.Innym powodem może być cysta na jajniku, zaburzenia hormonalne ale i tak pierwsze, co powinnaś zrobić, to test - bo żadne zabezpieczenie nie chroni w 100%ach i pierwsze pytanie jakie zada lekarz - do którego powinnaś się udać - będzie: czy robiła pani test ciążowy i jaki był wynik?

Ach, ok, nie zrozumiałam bo nie użyłaś przecinków!Skoro na początku grudnia zrobiłaś test będąc w ciąży i wyszedł negatywny, to znaczy, że zrobiłaś go za wcześnie (wiarygodność negatywnego wyniku uzyskuje się po min. 3 tygodniach od ostatniego stosunku).Dlatego wykonaj test 3 tygodnie po ostatnim współżyciu podczas przyjmowania tabletek.

Gość monia1509
zle napisalam test robilam wczoraj w grudniu to byla inna historia wtedy poronilam ale wlasnie wtedy pierwszy test wyszedl mi negatywny a dopiero po kilku dniach pozytyw z tad moja nie ufnosc

Idź na krew, będziesz miała większą pewność. Test zwie się beta hcg, koszt ok 30-40 zł i wynik podany w jednostkach.

Gość przeczytałaś dokładnie ulotkę
Mnie się wydaje, że źle zrobiłeś nie biorąc kolejnego opakowania. Na To jest zdanie z mojej ulotki, może na Twojej tez coś takiego jest? "Krwawienie z odstawienie może nie wystąpić przed ukończeniem pierwszego opakowania preparatqu xyuz......, nie jest to jednak powód do niepokoju. W dniach przyjmowania tabletek może wystąpić niewielkie krwawienie, ale również nie należy się tym niepokoić."

Może nie wystąpić PRZED UKOŃCZENIEM pierwszego opakowania?Przecież przed ukończeniem nie występuje, tylko po ukończeniu, w przerwie między jednym a drugim opakowaniem. Na pewno dobrze przepisałaś?

Gość monia1509
pigulki odstawilam bo ogolnie zle znosze pigulki i juz jestem zdrowa wiec juz ich brac nie musze nie odstawilam bo nie mam okresu tylko ze niepoki mnie fakt ze znow moglo by byc cos ze mna nie tak w wigilie przezylam poronienie od tej pory zaczely sierie badac i latanie po lekarzach i juz mam dosc