Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paśkaaaaaaaaaaaa

jak czesto usg i badanie ginekologiczne w ciąży !!!!!!!!

Polecane posty

Ja chodzę średnio co miesiąc na wizytę, raz miałam odstęp 3tygodniowy. Usg mam co wizytę, ale to jest raczej tak dla mnie samej żeby synka obejrzeć. Z tego co się orientuję wystarczy 3xusg w ciąży.

Gość lauuura33
Ja chodziłam do dr Jacka Kostrzewy w Warszawie i tutaj Pan doktor zlecał mi badania raz w miesiącu. I jesli nic sie własnie powaznego nie dzieje to spokojnie jest to odpowiedni czas pomiedzy jednym a drugim badaniem w ciązy.

Gość gość
moja pani doktor to jakiś inny gatunek lekarza...(chodzę na kasę chorych) jestem w 26 tygodniu ciąży, a na pierwszą wizytę poszłam w 5 tygodniu i od tego czasu co 3 tygodnie jestem i za każdym razem mnie bada pomimo tego, że na nic się nie skarżę wszystko jest ok. już dwa razy robiłam test obciążenia glukozą, bo stwierdziła, że ma za wysoki cukier, ale jak sama patrzyłam na wyniki badań to zawsze mieszczę się w normie (i to nie na granicach tylko mniej więcej po środku) teraz znowu chciała zrobić mi test ale powiedziałam, że więcej pić tego nie będę. w efekcie dała mi glukometr i kazała kilka razy dziennie i dwa razy w nocy mierzyć cukier... jak na razie przybrałam 4 kg a ona do mnie, że moje dziecko jest nie dozywione! a tydzień wczesniej byłam na usg (oczywiście prywatnie bo ona mi nie bedzie robila tylko prywatnie mam robic) i lekarz powiedział, że dziecko rozwija się prawidłowo, że jest wszystko dobrze i oby tak dalej... chciałam zmienic lekarza na tego do którego chodze na usg ale niestety nie ma do niego wolnych terminow na najblizsze 2 miesiace... a innego dobrego u nas nie ma... jak to sie u nas mowi, że reszta to rzeźnicy...