Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddddfdffffffffffff

Czu herbata jest zdrowa?

Polecane posty

Gość blehhhhhhhhhhhhhhhhh
złoty ty potrafisz budowac logiczne zdania, tak napisane zeby nie bylo problemu z ich zrozumieniem???? gramatyczna i stylistyczna poprawnosc sie klania chlopczyku....a swoja droga to twoje wypociny raczej sa marniuuuutkie....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
yerba matt czy jak to tam sie pisze :P nie wiem jak na Was ale mnie pobudzala i chodzilam pol dnia jak pijany zajaczek w kapuscie ,nosilo mnie a i tak bez niej mam syndrom ADHD ;) :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
czytajta ludziska piszesz głupoty :o :o nie wiesz ze chodzi o kasę i genetycy będę zachwali GMO ?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
(niechcianaiodrzucona@wp.pl) :P :P ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
"(niechcianaiodrzucon a@wp.pl) " Tylko stwierdzam fakty :P Ale nie chodzi tylko o GMO ale tez o konserwanty , polepszacze , utwardzacze i inne cholery w żywnosci ktore tez szkodzą :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Substancje konserwujące - chronią produkt przed zepsuciem. Niektóre z nich np. kwas sorbowy (E-200) uchodzi za nieszkodliwy, gdyż podobnie jak kwasy tłuszczowe rozkładany jest przez organizm. Ale już dwutlenek siarki i jego związki, ukryte pod oznaczeniami E-220 do E-227, mogą powodować bóle głowy, nudności, alergie oraz niszczenie witamin w organizmie. Związki te znajdują się często w: konserwach warzywnych, przetworach z ziemniaków, owocach suszonych i winie. Emulgatory i stabilizatory służą do łączenia substancji nie mieszających się np. wody i tłuszczu. Są nieszkodliwe. Substancje zagęszczające są odpowiedzialne za konsystencję i w większości są nieszkodliwe. Substancje zakwaszające utrzymują naturalny smak i zapach. Większość z nich jest nieszkodliwa. Przeciwutleniacze to rodzina E 320 możemy ten symbol spotkać w słodyczach, kostkach rosołowych czy gumie do żucia, zapobiegają jełczeniu tłuszczów. Mogą powodować alergie. Barwniki poprawiają wygląd żywności. Ukryte są pod symbolem z grupy E -100 mogą powodować uczulenia, ale także mają szkodliwy wpływ na funkcje tarczycy. Obecne są w tak popularnych produktach spożywczych jak: wyroby cukiernicze, konserwy, masło, sery i kawior. To tylko taki przyklad . A my to wszytsko wpierdzielamy :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grtr
ludzie zrobia chyba wszystko dla pieniedzy :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość GMO.
NIE MA ŻDNYCH DANYCH O UPRAWACH GMO w Polsce Nikt ttego nie bada, Donald zezwolił i poszło na żywioł Patrzcie na mapke sprzed lat http://www.biolog.pl/article5423.html Tylko pięc krajów w Europie dopuściło produkcje tego świństwa, wśród nich Polska, pisze tam że produkujemy poniżej 50.000 ha ale jak podałem NIE MA DANYCH ile tego tak naprawde jets bo nie ma rozporządzeń o rejestrowaniu takich upraw za 5 lat sie dowiecie że jesteśmy europejska potęgą w produkcji zywności modyfikowanej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grtr
zapirdoliłabym tego donalda kurwaaaaaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grtr
tak ale zanim wróca kaczki to juz nie bedzie co ratować to przeciez kształtowało sie od komuny,tego sie nie naprawi od tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak cie czytam
zloty tusk to dziwka:o ty tepaku jak cos napiszesz to sie rzygac chce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×