Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Disney

Podwyższona temperatura!!!

Polecane posty

Może któraś z was tak miała jak ja;). Otóż kochałam się z mężem 3-4 dni przed owulacją i wiadomo jak to się zakączyło;). Cykle przeważnie mam 30-32 dni max. Okres trwa zawsze 7 dni. Około 10 dni od stosunku robiłam test i wyszedł negatywny. Więc poczekałam te półtora tygodnia do teraz by dostać miesiączke. Miesiączke miałam dostac wczoraj ale jej nie dostałam. Od paru dni mam temperature 37,2 i dziś też taką miałam. Boli mnie brzuch tak jak na miesiaczke- ale nadal jej nie ma:/...i cały czas mam biały śluz.raz gęsty a raz rzadki - wodnisty.. nie wiem co o tym mam myśleć. Miałam dziś robić test ale boje się że moge się zozczarować;/. Czy to może jest ciąża?? Miałyście tak jak ja teraz??

Żeby brac pod uwage temperaturę trzeba mierzyć cały cykl, codziennie, o jednej stałej godzinie, rano, zaraz po przebudzeniu, jeszcze przed wstaniem i przy styku z błonami (w jednym miejscu). Pomiary typu \"od kilku dni\" lub nie spełniające któregoś z w/w - są klasyfikowane do kosza.Skąd z resztą wiesz, że kochaaś się na 3/4 dni prze owulacją? NIE MA domowego sposobu na wykrycie dnia owulacji. Można tylko określić okres płodny, w którym to owulacja wystapi ale okres ten trwa +/- tydzień do 10 dni a nie 1-2 dni. I w każdym z tych dni może wystąpić owulacja.10 dni od stosunku (jeśli nie wiadomo kiedy owulacja) to jest za wcześnie na jakikolwiek test.Jak chcesz mieć pewność wyniku negatywnego to chcesz czy nie - musisz czekać 3 tygodnie od niezabezpieczonego stosunku.