Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Disney

Podwyższona temperatura!

Polecane posty

Może któraś z was tak miała jak ja;). Otóż kochałam się z mężem 3-4 dni przed owulacją i wiadomo jak to się zakączyło;). Cykle przeważnie mam 30-32 dni max. Okres trwa zawsze 7 dni. Około 10 dni od stosunku robiłam test i wyszedł negatywny. Więc poczekałam te półtora tygodnia do teraz by dostać miesiączke. Miesiączke miałam dostac wczoraj ale jej nie dostałam. Od paru dni mam temperature 37,2 i dziś też taką miałam. Boli mnie brzuch tak jak na miesiaczke- ale nadal jej nie ma:/...i cały czas mam biały śluz.raz gęsty a raz rzadki - wodnisty.. nie wiem co o tym mam myśleć. Miałam dziś robić test ale boje się że moge się zozczarować;/. Czy to może jest ciąża?? Miałyście tak jak ja teraz??

Gość Heidiiii
ja tez mialam podwyzszona temperature w dniu w ktorym mialam dostac miesiączke ,rowniez mialam na przemian bialy lub przezroczysty sluz i test wyszedl mi pozytywnie chociaz robilam go 2 razy za pierwszym razem kreska byla prawie niewidoczna 3 dni pozniej powtorzylam test i juz byl dwie mocna czerwone kreski ,obecnie jestem w 4 miesiacu ciązy ,radze powtorzyc test po 3 dniach od ostatniego wtedy wzrasta poziomu hormonu potwierdzajacy ciaze :)

Heidiiii a dużo miałaś tego śluzu?? Bo ja mam strasznie dużo i nieraz aż myśle że to już okres a tu nic. A miałaś jakieś bóle podobne jak na okres?? W sumie u mnie taki śluz występuje tuż przed miesiączką ale znaczniej mnie...a temperature mam zawsze normalną.

Gość Heidiiii
owszem śluzu miałam sporo i bole mialam takie same jak przed miesiaczka (dokuczaly mi przez pierwszy miesiac poniewaz rozciagala sie macica-tak lekarz tłumaczył) no i temperature mialam podwyzszona gdzie podczas miesiączki nie powinna byc ,odrazu wiedzialam ze jestem w ciąży

Kurcze..chciałabym zrobić teraz test ale boję się rozczarowania. Bo wtedy 10 dni po stosunku wyszedł mi negatywny i teraz też tak myśle że tak będzie:(. I cały czas myśle że miesiączka spóżnia się z np. stresu itp. Ale w tym miesiącu nic takiego nie było i w zasadzie nigdy mi się nie spóźniała.

a jeszcze jedno Heidiiii kiedy takie bóle brzucha u Ciebie się zaczeły tóż przed miesiączką czy może w ten dzień co miesiączka??

Gość to zależy
Na 90% jesteś w ciąży :)

Gość Sczerze
u mnie przed miesiaczka no i pozniej juz caly czas do konca pierwszego miesiaca

Gość Heidiiii
zrob jeszcze raz test najlepiej 3 dni po tym jak robilas ostatni nie ma sie czego bac :)

To robić teraz test?? Czy poczekać do poniedziałku, wtorku - bo może do tych dni miesiączka się pojawi.:(

Gość Heidiiii
a ile dni minelo kiedy robilas test?

Gość Heidiiii
to rob nie ma na co czekac :) ale Ci powiem ze według mnie jestes w ciąży ta temperatura na miesiaczke powinna byc normalna lub obnizona ,ale jesli masz podwyzszona to uwazam ze jestes w ciazy ,a zauwazylas jakies zmiany?

"Heidiiii to rob nie ma na co czekac ale Ci powiem ze według mnie jestes w ciąży ta temperatura na miesiaczke powinna byc normalna lub obnizona "żeby mówic o obniżeniu czy znormalnieniu - trzeba wiedzieć jakie były przed wzrostem, póki co można jedynie wróżyć - bo nie ma jednej słusznej stałej temperatury dla ciaży, temperatura powinna być w ciąży podwyższona W STOSUNKU do temperatur przedwzrostowych a u kazdej kobiety będzie inaczej. Ja miałam w ciąży 36,3 - 36,6 bo przed owu miałam 35,9 - 36,2.

Gość to zależy
No własnie Disney, mierzyłas temperature w trakcie cyklu ?

Gość Heidiiii
NgLka - napisalam przeciez "ze według mnie " przeciez ja lekarzem nie jestem , a sama mialam 37 teparatury w dzien w ktorym mialam dostac miesiaczke i dlatego mysle ze moze byc tak samo jak w moim przypadku,bo przewaznie tak jest

Przeważnie to jest tak, jak napisałam. Niepotrzebnie robisz nadzieję kiedy na prawdę - jest 50 na 50%

Gość Heidiiii
Cos ty sie tak uwziela to nie jest szpital zeby kazdy wiedzial cos na 100% ja wyrazam swoja opinie od tego jest forum prawda?!mowie ze w moim przypadku tak i tak bylo i mysle ze moze byc podobnie i tyle

Gość Heidiiii
poza tym radze zeby powtorzyla test bo jezeli miesiaczka nbadal nie wystapila to tak czy inaczej musi zrobic test

1. Nie uwzięłam się2. Prostuję mity, bo nie chcę by kiedyś kto zaglądając w ten temat sugerował się tym, co piszesz - bo zupełnie nie stosujesz się do zasad NPR a wyrokujesz ciążę w 90%tach objawów, które to są normalnymi objawami i bez ciąż.W ten sposób to sobie można mniemać prywatnie, na publicznym forum to się nazywa waśnie tworzeniem mitów.

Gość olesniona
a co powiecie mi. do zapłodnienia mogło dojść w 14 dniu cyku (mama 30 dniowe). było to 10 dni temu. ostatnio czułam sie bardzo żle, zawroty głowy, bóle jajnika, wstret do jedzenia... mogę być w ciąży?

Gość Heidiiii
dla twojej wiadomosci: nie podalam zadnych 90% a sam fakt ze spoznia sie miesiaczka(jesli do tej pory nie miala z nia problemu) moze sugerowac ciąze ! same robienie testu tworzy jakas nadzieje ,ja tylko piwedzialam ze wedlug mnie jest w ciazy ,nie napisalam ze na pewno !

Gość olesniona
dodam ze tez mam lekko podwyższona temp. ;/

Heidii napisze ostatni raz bo nie chce mi się mielić w nieskończoność tego samego. Zacytuję."ale Ci powiem ze według mnie jestes w ciąży ta temperatura na miesiaczke powinna byc normalna lub obnizona ,ale jesli masz podwyzszona to uwazam ze jestes w ciazy "Opierasz się na temperaturze twierdząc co powinna a czego nie powinna - nie mając u temu żadnych podstaw (brak podstawowych informacji o przedwzrostowych, choćby, czy spełnianiu warunków pomiaru bo jak mierzy w dzień pod pachą to śmiech na sali - może mieć nawet 38 i nijak ma się to do ciąży) czyli TWORZYSZ MITY. Jesli nie rozumiesz zależności pomiędzy przestawianiem sprawy w ten sposób a czytaniem tego później przez inne zielone Użytkowniczki, to jednak może zastanów się nad mocą tego, co piszesz?Fakt, nie napisałaś o 90%ach - mój błąd, źle przeczytałam ale nie zmienia to fatu, że uczepiłaś się tych temperatur zupełnie bez powodu.Powtórzę - na podstawie tego, co zostało tu przedstawione nie da się nic powiedzieć o ciąży czy jej braku. I - opierając się na tym co sama napisałaś - tak, to jest forum i ja również mam prawo wyrazić własne zdanie, co właśnie czynię.

Hm...temperature mierzyłam dopiero około 5 dni..więc z tego co czytam to troszke mało czasu. Ale ją mierzyłam w pochwie i z samego rano o tej samej porze.

Witam znalazłam problem podobny do mojego wiec moze Wy mi pomozecie.4dni temu powinnam dostac okresu ale sie nie pojawił wiec dzis zrobiłam test,negatywny,ale co mnie martwi mam bóle brzucha jak na okres ale nie cały czas,jest to chwilowy ból ale identyczny jak przed okresem.Żyły na piersiach zrobiły sie bardzo widoczne i z dnia na dzien jest ich coraz wiecej.Zawsze przed okresem miałam sucho a teraz mam białe upławy.Co mam myslec?

hmm..za bardzo się na tym nie znam..ale może powinnaś zrobić znów test ale innej firmy?. Ja mam podobnie jak Ty - tylko że tych upławów mam bardzo bardzo dużo - czyję się jakby to był okres ale nie jest;).