Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doświadczeni proszę o pomoc

Co lepsze dla młodego małżeństwa?

Polecane posty

masz, poczytaj sobie o mieszkaniu z teściami: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3285766 warunki możesz sobie ustalać do woli, pytanie czy teściowa będzie ich przestrzegać. Jak ci przyjdzie bez zapowiedzi to co, nie wpuścisz? Poza tym weź pod uwagę że do końca życia może (choć nie musi) ci wypominać tę działkę. Ja bym poszła na to pod warunkiem że teściowa jest normalna, moi rodzice tak się wybudowali i było i jest super, zero problemów ale moja babcia jest fajna i mój tata nigdy nie dałby złego słowa na swoją teściową powiedzieć. Ty piszesz ze teściowej nie lubisz, pewnie z wzajemnością więc bedziecie sobie nawzajem życie uprzykrzać. Jak kupiłabym mieszkanie teraz, zawsze można je sprzedać i wybudować dom na własnej działce.

Gość MAriusz BHP
kupić osobną działkę, i się pobudować - ot i problem :P

Gość Lepsze mieszkanie
achajka27 -zgadzam się z Tobą w 100%.Wszystko zależy od teściowej-jakim jest człowiekiem.Mój brat np.ma wspaniała teściową.Babka ma trzech zięciów,w tym jeden mieszka razem z nią.Cała trójka uwielbia teściową i teścia,wspaniali ludzie.Ale takich to ze świecą szukać:-)

Gość pytankoooo
Ale jesli nie ma tyle pieniedzy zeby kupic działke i jest mozliwosc tylko budowac sie na działce rodzicow albo mieszkac w bloku?

Gość foo
Lepiej nie mieszkać z tesciami, nawet najlepszymi, zawsze bedziesz miała poczucie,że cię oceniają. Moi teściowie sa wspaniałymi ludźmi, a nigdy nie odważyłabym sie mieszkac obok nich, tak samo obok rodziców;), chociaz mamy z nimi bardzo dobre relacje. Lepiej nie kusić losu. Kiedys możecie sprzedac mieszkanie i kupić działke budowlaną w bezpiecznej odległości od teściów. Nie jestem nowicjuszką, jestem parę dobrych lat po slubie i wierz mi wiem co piszę.

Gość mieszkanie
ciasne ale własne i przynajmniej święty spokój.;)