Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tek-illa

CZY ORGAZM PODCZAS SEKSU FRANCUSKIEGO MOZE SPOWODOWAC SKURCZE?

Polecane posty

Gość tek-illa

JESTEM W 28 TC.nie moge kochac sie z mezem poniwaz moja ginka mi zabronila glownie ze wzgledu na penetracje dlatego pytam o te forme sexu czy nie spowoduje on skurczy macicy?dodam ze mam dluga szyjke macicy nie biore fenoterolu jedynie nospe na stawiajaca sie macice i duphaston od poczatku ciazy gdyz mialam ja zagrozona.co o tym sadzicie?

Ja mam podobną sytuację i mój lekarz absolutnie zabronił wszelkich form mojej przyjemności. Nie ma mowy o penetracji, wytrysku wewnatrz mnie, a do tego mamy zupełny zakaz stymulowania mnie w jakikolwik sposób. Z tym, że czasem nie da sie odmówic sobie chwilki przyjemnosci... :p No to jak się wyjatkowo dobrze czuje pozwalamy sobie na trochę igraszek i na razie nie zaszkodziło to Maluszkowi.

Gość qwertyui
orgazm może powodować skurcze macicy i dlatego jest on zabroniony. "Natomiast przy ciąży zagrożonej lekarze często zalecają abstynencję seksualną, ale to nie wyklucza pieszczot, pocałunków, dotyku. Należy przy tym uważać, ponieważ często ograniczenie współżycia ma wiązać się z tym, by kobieta nie osiągała orgazmów, których efektem są skurcze macicy. Współżycie i ogólnie pojęte pieszczoty w ciąży zagrożonej należy dokładnie skonsultować z lekarzem."

Gość tek-illa
czyli lepiej nie ryzykowac?

Gość tek-illa
tyle miesiecy w abstynencji juz mni skreca ale wiem dzidzia najwazniejsza

mam ten sam problem co Ty jestem w 35 tygodniu ciąży a od 7 tygodnia abstynencja w seksie ból niesamowity ale przyznam się że pare razy nie posłuchałam pana doktora i przeżyłam owy orgazm-bez penetracji wewnątrz(łechtaczkowy) nic sie nie działo chociaz miałam obawy czasmi ochota jest silniejsza

Gość mama ja
ja nie miałam ciąży zagrożonej. Kochaliśmy się prawie codziennie bo hormony wywoływały u mnie taką ochotę na sex. Po każdym ,oim orgażmie dziecko mocno wypinało się, czułam pod palcami skórę napiętą do granic wytrzymałości. To normlany objaw po orgażmie więc akurat to nie powód do paniki

dokładnie cie rozumiem to straszne tak powstrzymywać się z przymusu ale trzeba czasami się poświęcić mój mąz też już nalega,pomagam mu oczywiście w inny sposób ale co z tego i tak jestem tą poszkodowaną postanowiłam pozwolić sobie na dobre za 23 tygodnie kiedy już będzie bezpiecznie