Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniewolona izaura

PROBLEM Z RODZICAMI O MAJĄTEK!!!!

Polecane posty

Gość zniewolona izaura

Witam czy ktoś miał podobnie z rodzicami o majatek bo ja sobie nie radze. Mieszkalam z rodzicami w domu ale moi rodzice zapragneli wybudowac kolejny dom dla mnie.....milo sympatycznie i wiem ze duzo ludzi mi tego zazdrości ale....postanowilam zaraz po szkole wyjechac zeby zarobic na ten dom...wyjechalam do USA na 3 lata pracowalam 7 dni w tygodniu i przysyłam rodzicomkase na budowe tego domu (na tynki dach wylewki itd w domu nadal nie da sie mieszkac)duzo wczesniej zrobili moi rodzice tez duzo kasy zainwestowali w nowy dom. w miedzyczasie rodzice zamieszkali w innym domku takim letniskowy. Ja wróclam z zagranicy i zamieszkalam w starym domu gdzie place rachunki itd no i problem....otoz rodzice stwiedzili ze oni wybudowali nowy dom i oni beda tam mieszkac a stary dom zostanie sprzedany. Rodzice juz wymyslili sobie jak urzadza nowy dom plytki kafelki itd a ja moge zamieszkac z nimi....z tym ze j aniechce. Mieszkanie w domku letniskowym odpada bo rodzice wymyslili ze tam zrobia sobie dzienne mieszkanie a na noc beda chodzili do nowego domu a ja mam mieszkac z nimi...ratunku mam 30 lat i nie po to pracowalam jak wól zeby mieszkac z rodzicami. a dzisiaj stwierdzili ze wszystko jest ich i ja nie mam nic do gadania bo to jest ich majatek a ja mam pokazac co ja osiagne.........i teraz troszke sie dziwnie czuje bo za kase ktora im wyslalam kupilabym sobie mieszkanie.......jak rozwiazac problem??????????????/

Gość współczuję... zwróć się o pomo
pomoc do prawnika...

Gość pytanie czy masz jeszcze jakie
rodzeństwo? owszem porada prawnika nie zaszkodzi, ale zwykłe olanie starych, którzy wizją samotnej starości powinni sie przestraszyć, powinno pomóc :-0 najnormalniej powiedz, skoro tak to mam was w dupie i radzicie sobie sami :-0 ja kase zdobęde, ale czy wy będziecie mieć kogoś kto poda wam szklanke herbaty i zmieni pampersa?

Gość kobieta..........
to okropne o czym piszesz autorko. uważam, że powinnaś jak najprędzej wyprowadzić się od nich, coś wynająć, może potem kredyt na cos wlasnego. Jasne ze zachowali się strasznie przywłaszczając sobie twoje pieniądze kwestia tylko czy chcesz o nie walczyć z rodzicami przed sądem czy im odpuścisz. radzę jak naszybszą wyprowadzkę od tych ludzi!

Gość baarbapapa
zapytaj wobec tego rodziców czy pieniądze jakie im przesyłałaś na ten nowy dom masz potraktować jako bezzwrotną zapomogę, pożyczkę zwrotną, a może po prostu rekompensatę za to co na ciebie wydali na twoje wychowanie? uŚWIADOM IM, ŻE ta kwota - gdybyś ją spozytkowała na swoje a nie ich potrzeby byłaby akurat na zakup mieszkania... i oczekuj odpowiedzi na to pytanie :)

Gość czyszczeniebiku
Szanowni Państwo, jeżeli ktoś miał problem z długami, figuruje w BIKu, zobowiązanie zostało już spłacone, a chciałby wziąć kredyt ze względu an trudną sytuację finansową, mogę Państwu przedstawić ofertę czyszczenia biku. Oczywiście, nie da się wyczyścić wszystkiego, ale część jest możliwa. Jeżeli chcą Państwo polepszyć swoją historię kredytową, to zapraszam do skorzystania z oferty profesjonalnej firmy, która nie obiecuje złotych gór, a jedynie spełnia to, co prawdziwe i realne. Polecamy wejść na czyszczeniebiku.pl i wypełnić formularz. Pozdrawiamy, zespół czyszczeniebiku.pl