Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo nie nie wiem

jaki kleik na sam początek?ktos podpowie

Polecane posty

Gość bo nie nie wiem

ale wiecie taki NAPRAWDE początek-pierwsze jedzenie jakis z owocami czy sam ryzowy a tak w ogole :D to czy kleik to jest to samo co kaszka?

Gość no hejjj

Gość no hejjj
i czy ten kleik to w takiej butli co zawsze mleko pije czy osobnej ?

wiesz co ja dałam mojemu pod koniec 5go miesiąca na swoim mleku sinlac jako pioerwszy posiłek, on jest dla dzieci z ryzykiem alergii polecam daje na noc w butki a w dzien daje lyzeczką z tym ze u nas sa juz stałe pokarmy

ja na sam początek dawałam kleik ryżowy na mleku, taki bez owoców. Potem powoli wprowadzałam te smakowe. Raczej starałąm się podawać łyżeczką, próbowałam kilka razy podać w butelce na noc, ale mały nie chce pić nic gęstego z butelki, bo nauczony jest z łyżeczki.

Ja też podaję z łyżeczki kleik ryżowy i kaszkę mleczno-ryżową. Po kaszce z dodatkiem bananów dziecko wymiotowało, ale ni wiem, czy to nie była reakcja na mleko nan, na którego bazie była ta kaszka. Zaczęłam podawac od końca 4 miesiąca.

Gość DEZIREE
witam,na sam początek proponowałabym zwykły kleik,dopiero później wprowadzić smakowe,mój najmłodszy preferuje jedzenie go z butelki,łyżeczką wcina tylko zupkę a i to z pewnymi oporami,dlatego mam osobną butelkę ze smoczkiem,w którym zrobiłam większą dziurę i młody jest zadowolony ;-)