Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elin

nie wyszedl sok malinowy

Polecane posty

Witam mozecie mi powiedziec dlaczego sok malinowy wyszedl mi za rzadki robilam z przepisu z internetu albo moze podacie mi jakis sprawdzony przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a skąd masz maliny o tej porze roku?? mama zawsze zasypywała curem , mieszqanie , później na drugi dzień lekko gotowane i do słoików zapasteryzwoać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
może dlatego że mrożone , a chcesz taki żeby trzymał się , czy od razu do picia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
chce zeby troche postal a powiedz co zrobilam zle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie mam pojęcia , może trzeba dłużej podgotować i mieszać żeby woda odparowała ? a z resztą sok i tak się rozrabia więc jeżeli za rzadki jest to po prostu więcej go dodajesz:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robilam ten sok wczoraj a moze on musi troche dluzej postac jak myslisz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
albo za mało cukru , zawsze jedną noc stał w syropie pózniej lekko podgotować , do słoików i jakiś tam czas, i do góry dnem po wyjęciu..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
chyba zrobie drugi moze lepiej mi wyjdzie a powiedz mi twoja ile czego dodawala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sok z malin ,a syrop z malin to jest różnica , chyba nie !? Sok zawsze będzie rzadszy .I nie jest istotne, czy maliny są świeże, czy mrożone.To kwestia ilości cukru.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to w takim razie ile dodac tego cukru zeby wyszedl dobry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a co to znaczy dobry
Ja lubię soki mało słodkie to jeśli dodam pół kilo cukru na 2 kilo malin to dla mnie jest dobry. Zasypać maliny cukrem, jak puszczą sok, lekko podgrzać wycisnąć przez tetrę, pomalutku zagotować, zebrać szum, nie gotować zbyt długo bo straci kolor - gorący do suchych gorących słoików i zakręcić, Postawić do gory dnem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×