Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwaszony ogórek

Co to jest??

Polecane posty

Gość kwaszony ogórek

Co to może być. Czerwone krostki, które zlewają się w plamy ustępujące od środka. Tzn. Są to czerwone plamy na skórze (z małych krostek) i te plamy w środku robią się białe. Czy ktoś tak miał? Co to może być?

Gość hjrjiktyoy78o
swędzi??/boli???i w którym miejscu??

Gość kwaszony ogórek
Swędzi. Mam na dłoniach i jedną plamę na ręce w pobliży pachy.

Gość hjrjiktyoy78o
suche??łuszczy sie skóra na tym?

Gość kwaszony ogórek
Tak ,raczej suche

Gość hjrjiktyoy78o
to wyglada na uczulenie, srodki czystosci, łącznie z proszkiem, miałas stycznosc z czyms takim ostatnio? tylko ten biały srodek nie wiem...nie pasuje.miałam kiedys podobnie, to były liszaje, róznie mogą wygladac. stosowałam krem z mocznikiem, spróbuj, zaszkodzic nie powinien

Gość kwaszony ogórek
Tak ja mam uczulenie na detergenty. Ale tym razem to wygląda jakoś inaczej niż wcześniej. A jeśli chodzi o tego liszaja to przy nim środek robi się biały? I od czego robi się ten liszaj?

Gość hjrjiktyoy78o
liszaje moga róznie wygladac, ale są zazwyczaj płaskie, czerwone, swedzoące, łuszczy sie na nich skóra, czasem są tylko lekko różową skórą, nie zaduze. powstają tez róznie zwykle jakies uczelenie na cos lub poprostu taka właściwos skóry, na przeziebienie czy cos.chyba nie są grozne. mi zawsze schodziło po tej masci z mocznikiem po 2,3 dniach a moze to pokrzywka lub ospa??

Gość kwaszony ogórek
Ospa raczej nie. Może pokrzywka. Pokrzywka jest trochę podobna do liszaja? A gdzie zazwyczaj umiejscawia się liszaj?

Gość hjrjiktyoy78o
no nie czytałam ze pokrzywka to sa bable swedzace, a ty tak nie masz. liszaje moga byc chyba wszędzie, na twarzy szyi, ja miałam na rękach , na przed ramionach, w zagieciach łokacia

Gość kwaszony ogórek
Myślisz ,że liszaj może być od uczulenia? Może go dostać osoba,która liszaii nigdy wcześniej nie miała? A pokrzywka też może być spowodowana uczuleniem?

Gość niestety ale
mi to raczej wygląda na łuszczycę

Gość kwaszony ogórek
Też się nad tym zastanawiałam. Przy łuszczycy chyba właśnie plamy ustępują od środka. Być może też to liszaj. W każdym bądz razie dziękuje Wam za odpowiedzi. PS.Czy atak łuszczycy może pojawić jednorazowo i pózniej już nie wrócić?

mozliwosci jest kilka: - grzybica - uczulenie - luszczyca - suche zapalenie skory tak czy inaczej trzeba to pokazac lekarzowi bo zmiany na skorze trudno ocenic po samym opisie, trzeba je zobaczyc

Gość AMELIA 71
Mam też coś takiego . Lekarze (laboratoria ) wykluczyły już : łuszczycę , grzybicę ,ŁZS , AZS , alergie ,pasożyty . Nie moga tego zdiagnozować.

Gość AMELIA 1971
Może ktoś ma też taki problem ?